Crowdfunding lucratief voor Viisi Hypotheken

10 februari 2021 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Viisi Hypotheken uit Amsterdam heeft door middel van crowdfunding de afgelopen twee maanden €891.977 opgehaald, waarvan ruim €300.000 afkomstig van eigen medewerkers, familie en vrienden. Met de opbrengsten gaat het bedrijf 25 nieuwe medewerkers aannemen en opleiden.

Viisi Hypotheken is een bedrijf dat gespecialiseerd is in onafhankelijk hypotheekadvies. Kopers en oversluiters worden bij de financiering begeleid door een kundig team. Het hypotheekbedrijf ziet zichzelf als een bedrijf met een dubbele missie onder het motto: ‘Let’s change finance and let’s change work’.   

Logische keuze

Crowdfunding was voor het hypotheekbedrijf een logische keuze, zo legt Hergen Dutrieux van Viisi Hypotheken uit. “Het is ons doel om de financiële sector transparant te maken. Met andere woorden: ‘Waar komt het geld vandaan en waar gaat het naartoe?’”

Het bedrijf heeft ook een banklening, “maar bij crowdfunding weet je precies waar het geld vandaan komt; van onze eigenmedewerkers en – tevreden – klanten”, aldus Dutrieux.

Crowdfunding lucratief voor Viisi Hypotheken

Naar crowdfundingmaatstaven heeft Viisi een fors bedrag opgehaald, dankzij grote belangstelling onder investeerders en eigen medewerkers. Het streefbedrag van €500.000 werd royaal overtroffen.

Viisi haalde het geld binnen via crowdfundingplatform CrowdAboutNow. Mark Langewaard, Managing Director en oprichter van het platform, legt uit dat Viisi daarmee flink afwijkt van de norm binnen de branche: “In de financiële sector is het niet gebruikelijk om open te zijn over een financiële behoefte, laat staan dat je klanten en fans actief betrekt bij de financiering van je groeiplannen.”

Hij vindt het helemaal speciaal dat een significant bedrag afkomstig is van medewerkers en goede relaties: “Er worden geen bijzonder hoge rente of zekerheden geboden. Ik durf daarom te stellen dat de meeste investeerders zijn ingestapt omdat ze in het verhaal van Viisi geloven.”

Toekomstvisie

Met het opgehaalde geld hoopt Viisi in 2022 zijn adviescapaciteit te verdubbelen van één naar twee miljard euro. Hiertoe worden de 25 nieuwe medewerkers aangenomen en toegevoegd aan het bestaande team van 51 ‘Viisionairs’.

Dutrieux legt uit dat Viisi het komende jaar veel tijd gaat besteden aan het werven en onboarden van alle nieuwe mensen: “De kwaliteit van onze dienstverlening staat daarbij voorop. Ook gaan we aan de slag met onze belofte richting de investeerders. Zo zal er een ‘Viisi bos’ worden aangeplant en wanneer het weer mogelijk is willen we onze investeerders graag ontmoeten tijdens live events.”