ING schrapt negatieve rente voor vermogende spaarders

14 juni 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ING heeft aangekondigd de spaarrente voor vermogende klanten per 1 oktober met een half procentpunt te verhogen. Momenteel betalen klanten die meer dan €100.000 op hun rekening hebben staan -0,5% over hun spaargeld.

Met de verhoging komt de spaarrente dus precies uit op 0%, wat betekent dat vermogende klanten geen geld meer hoeven te betalen om hun spaargeld op de bank te laten staan. De spaarrente voor klanten met minder dan één ton op de rekening blijft nul procent, voor hen verandert er dan ook niets.

ING is niet de enige bank die de spaarrente voor vermogende klanten heeft bijgesteld. Rabobank maakte vorige week al bekend dat de rente voor klanten met meer dan één ton op hun rekening iets minder negatief zou worden. Ook Rabobank-spaarders betalen nu nog -0,5% rente over hun vermogen; vanaf augustus wordt dat 0,25%. Of ABN AMRO ook met een renteverhoging komt is vooralsnog onbekend.

ING schrapt negatieve rente voor vermogende spaarders

De stap van ING (en Rabobank) volgt kort op de aankondiging van de verhoging van de rentestand van de Europese Centrale Bank (ECB). De rente die banken van de ECB ontvangen of moeten betalen voor het stallen van geld gaat van -0,5% naar -0,25%. Het is de eerste renteverhoging in elf jaar tijd. Naar verwachting volgt er in september opnieuw een verhoging van 0,25 procentpunt.

NU.nl schrijft dat het onduidelijk is of het rentebesluit van de ECB van directe invloed is geweest op de renteverhoging van ING. Een woordvoerder van de bank stelt tegenover het nieuwsplatform dat de bank daar geen uitspraken over doet en dat ING de rente bepaalt “aan de hand van verschillende factoren”.