Wisseling van de biljetwacht in Verenigd Koninkrijk

16 augustus 2022 Banken.nl 1 min. leestijd

De Bank of England roept alle Britten op om voor 30 september al hun £20 en £50 biljetten te spenderen óf in te ruilen. De centrale bank van het Verenigd Koninkrijk is voornemens om de oude coupures te vervangen met nieuwe biljetten die gemaakt zijn van polymeer.

Interessant detail aan de inwisselingsactie is dat de Bank of England Britse consumenten en bedrijven specifiek oproept om tot en met 30 september extra alert te zijn op alle £20 en £50 biljetten die zij ontvangen. Men vreest vermoedelijke voor een influx aan zwart- en nagemaakt geld. Immers, ook crimineel cash geld wordt na de deadline ook ongeldig verklaard.

Bezitters van £20 en £50 biljetten worden dus opgeroepen om of hun biljetten uit te geven, of deze te storten op hun betaalrekening. Biljetten die bij de Bank of England worden ingeruild, worden vervangen met de nieuwe exemplaren. Op de nieuwe biljetten zullen de gezichten van JMW Tuner (kunstschilder) en Alan Turning (wiskundige) pronken.

Wisseling van de biljetwacht in Verenigd Koningrijk

Na 30 september verliezen de oude biljetten hun status van wettig betaalmiddel. Overigens is 30 september geen harde deadline. Britten krijgen ook nog na 30 september de kans om hun £20 en £50 biljetten bij hun bank te storten.