Seedblink neemt Nederlands crowdfundingplatform Symbid over

24 augustus 2022 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Investeringsplatform SeedBlink heeft het Nederlandse crowdfundingbedrijf Symbid overgenomen.

Symbid werd in 2011 opgericht en was destijds een van de eerste crowdfundingplatformen voor particuliere investeerders in ons land. Het platform is uitgegroeid tot een community van meer dan 50.000 investeerders in startups, met een focus op de Benelux.

Het Nederlandse crowdfundingplatform wordt nu onderdeel van SeedBlink, een in technologie gespecialiseerd internationaal investeringsplatform dat ondernemers in staat stelt om top-tier Europese technologie startups en scaleups te financieren, met behulp van onder meer institutionele investeerders.

Seedblink neemt Nederlands crowdfundingplatform Symbid over

Seedblink werd opgericht in 2020, en heeft sindsdien ruim €75 miljoen weten te mobiliseren in startup-investeringen en meer dan 12.000 investeerders uit 60 landen aangetrokken. Samen zijn de twee platformen nu goed voor meer dan 110 miljoen euro aan gerealiseerde investeringen in 250 startups en kunnen ze nu putten uit een netwerk van 62.000 particuliere investeerders.

Voor investeerders van Symbid ie de deal goed nieuws, zij krijgen nu toegang tot de pan-Europese investeringsmogelijkheden en het grote netwerk van Seedblink. Voor laatstgenoemde betekent de deal een versterking van zijn positie als een van de grootste durfkapitaal financieringsplatformen van Europa. Bovendien past de toevoeging van Symbid in zijn bredere strategie: particuliere investeerders en durfkapitalisten laten samenwerken om Europese tech-innovatie te financieren.

Ionut Patrahau, Managing Director & Corporate Development van SeedBlink, geeft aan: “Beide bedrijven hebben naam gemaakt door particuliere investeerders toegang te bieden tot geselecteerde Europese startupkansen, dus dit is een natuurlijke stap in het consolidatieproces in Europa.”

Robin Slakhorst, oprichter van Symbid, laat onder meer weten: “De bundeling van krachten zal ons helpen het ondernemersecosysteem te versterken, door het aanbieden van een unieke digitale financieringsinfrastructuur, een secundaire markt en een slagvaardig netwerk van professionele investeerders die co-investeren met individuele investeerders door heel Europa."