Londen op zoek naar CEO voor fintechcentrum

02 september 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Fintechexperts opgelet! De City of Londen Corporation is een zoektocht gestart naar een CEO voor zijn nieuwe Centre for Finance, Innovation and Technology (CFIT). Dit spiksplinternieuwe centrum moet de Engelse hoofdstad een kickstart geven om uit te groeien tot de fintech hub van Europa.

De oprichting van het CFIT was een van de belangrijkste aanbevelingen uit het Kalifa Review uit 2021 en sindsdien heeft het Britse ministerie van Financiën maar liefst vijf miljoen pond uitgetrokken om het centrum te realiseren.

De belangrijkste doelstellingen van het centrum zijn het samenbrengen van fintechexperts om de belemmeringen voor de groei van de sector weg te nemen, hoogwaardige en op technologie gebaseerde werkgelegenheid te creëren én ondersteunen, fintechs helpen met opschalen en het verbeteren van de toegang tot financiële diensten voor burgers en kleine bedrijven.

The City of London

Zwaargewicht

Van de nieuwe Londense fintech-CEO wordt in ieder geval verwacht dat hij of zij een grondige kennis heeft van het financiële innovatie-ecosysteem in het Verenigd Koninkrijk, met inbegrip van de rol van de financiële diensten- en technologiesector, de regelgevers en de overheid.

In de vacatureomschrijving staat daarnaast dat de CEO duidelijk leiderschap zal moeten tonen bij het uitvoeren van de strategie die hij of zij ontwikkelt om het werk van het CFIT te sturen. “Dit houdt onder meer in dat hij of zij een goed presterend directieteam moet aantrekken.”

Tot slot wordt in de vacatureomschrijving benadrukt dat de langetermijnfinanciering en duurzaamheid de sleutel moeten vormen van het succes van het CFIT. “Dit moet vanaf het begin een prioriteit zijn voor de CEO en hij of zij moet dan ook ervaring hebben met het leiden van bedrijf, de financiën en investeerders om ervoor te zorgen dat de organisatie vanuit financieringsoogpunt effectief kan functioneren.”