Rick Niemeijer benoemd tot CEO van BNP Paribas Real Estate Nederland

13 september 2022 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Sicco Posthumus draagt het CEO-stokje over aan Rick Niemeijer bij BNP Paribas Real Estate Nederland. De keuze voor Niemeijer is geen verrassende, zo vervulde hij de afgelopen twee jaar al de positie van vice-CEO in. Met de benoeming komt er een einde aan veertien jaar leiderschap van Posthumus, die onlangs aankondigde de organisatie te zullen verlaten.  

De ‘meester en leerling’ zijn sowieso geen onbekenden van elkaar. Beide begonnen in 2008 (Posthumus als medeoprichter) op de vastgoedafdeling van BNP Paribas en namen sinds 2014 samen plaats aan de directietafel – Niemeijer als Directeur Asset Management & Investment.

BNP Paribas Real Estate houdt zich bezig met advies rondom de gehele vastgoedcyclus vanuit de expertisegebieden Vastgoedontwikkeling, Aan- en verkoop, Consulting, Taxaties, Commercieel en technisch en Beheer. Vertrekkend CEO Posthumus laat weten trots te zijn op her resultaat na veertien jaar ondernemerschap. “Eerst als zelfstandige onderneming en later onder de vleugels van BNP Paribas.”

Rick Niemeijer, CEO, BNP Paribas Real Estate

“Ik ken Rick al veertien jaar en hij is zeer toegewijd aan ons profiel als ondernemende organisatie, waar aandacht en persoonlijke benadering het verschil maken. Ik ben er trots op dat we deze volgende generatie directieleden uit eigen gelederen benoemen en zie de toekomst met vertrouwen tegemoet, wetende dat Rick mij zal opvolgen als CEO.”

De kersverse CEO Rick Niemeijer stelt overtuigd te zijn de marktpositie – in samenwerking met BNP Paribas – verder te versterken. “Wij blijven een ondernemende en wendbaar vastgoedadviseur, maar het feit dat wij toegang hebben tot de kracht en expertise van een wereldwijde bank is uniek in onze sector. Omdat we Europa’s grootste vastgoedadviseur zijn, hebben we de schaal en het netwerk om elke nieuwe opdracht aan te nemen. Ik kijk ernaar uit om de groei van onze organisatie voort te zetten.”

Michiel Santing

Samen met de benoeming van Niemeijer, wordt Michiel Santing benoemd als Directeur Capital Markets. Santing werkt sinds 2010 bij BNP Paribas Real Estate en wordt omschreven als een belangrijke factor in de versterking van de pan-Europese samenwerking binnen het bedrijf, vanuit zijn rol als directeur van International Investment Group Advisory.