Bitcoin Amsterdam 2022 presenteert euroscepticus Nigel Farage als host

29 september 2022 Banken.nl 1 min. leestijd

Wellicht één van de meest beruchte Britse politici uit de moderne geschiedenis zal Bitcoin Amsterdam 2022 hosten: Nigel Farage. Farage is vooral bekend geworden in zijn tijd als lid van het Europees Parlement, toen hij zichzelf positioneerde als fervent tegenstander van de Europese Unie én de euro. Niet geheel onverwacht blijkt Farage wél erg positief over bitcoin.

Wat de euroscepticus betreft is de cryptomunt “here to stay”. “Dit is een kans om mensen wakker te schudden dat bitcoin de realiteit is." Farage zal verslag uitbrengen van Bitcoin Amsterdam middels een live uitzending voor het mediakanaal van GB News.

Tijdens een ‘fireside chat’ op de tweede dag van het evenement wordt de Brexit-frontman op het podium vergezeld door verscheidene experts om het Europese bitcoinbeleid te bespreken. Farage staat niet alleen bekend als een criticus van het FIAT-beleid (in het bijzonder het europroject), hij is ook sterk gekant tegen het gebruik van bailouts.

Zo stelt Farage dat schulden opkopen met belastinggeld het daadwerkelijke probleem nooit kan oplossen. “Als we dat doen, dan zal de volgende schuldencrisis niet een land zijn, maar de Europese Centrale Bank zelf.”

In een tweede chatsesse gaat Farage in gesprek met Stella Assange (vrouw van Wikileaks-oprichter Julian Assange) en filmproducent Gabriel Shipton (tevens broer van Julian Assange). De gesprekspartners willen niet alleen de rechtszaak van Assange onder de loep nemen, ook de voordelen die bitcoin biedt op het gebied van privacy zal worden besproken.

Meer informatie over het evenement is hier te vinden.