Obvion wint Gouden Spreekbuis 2022

14 oktober 2022 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

De Gouden Spreekbuis is dit jaar naar Obvion Hypotheken gegaan. Volgens de jury heeft de hypotheekverstrekker de afgelopen tijd ingezet op “een excellente dienstverlening”, die middels specifieke segmenten perfect aansluit op de behoefte van de adviseur. Rabobank en RegioBank eindigden op de tweede en derde plek en ontvingen beide een Zilveren Spreekbuis.

Bij de Spreekbuis-awards draait het erom welke geldverstrekker zijn dienstverlening aan hypotheekadviseurs het meeste heeft verbeterd of vernieuwd. De uitslag is gebaseerd op het onderzoek ‘Imago Blauwdruk Hypotheekverstrekkers’ van Blauw Research.

In dit onderzoek monitort Blauw via hypotheekadviseurs de prestaties van hypotheekverstrekkers op het bied van merkontwikkeling en dienstverlening. Bekendheid, imago, voorkeurspositie en dienstverlening vormen daarbij de belangrijkste meetpunten. Na de nominatieronde mochten de drie genomineerden hun nominatie voor een jury onderbouwen.

Obvion wint Gouden Spreekbuis 2022

Uiteraard is Obvion-Chief Commercial Officer Peter Dijks verheugd met de prijs. “Ik ben, samen met alle collega’s in Heerlen, enorm trots op deze waardering. De Gouden Spreekbuis is een waardering voor de beloften die we gedaan hebben. Wij danken dan ook alle met ons samenwerkende onafhankelijke adviseurs voor het vertrouwen in al onze collega’s in Heerlen.”

Zilveren titels

Ook de overige finalisten – Rabobank en RegioBank – ontvingen lovende woorden. Zo noemt de jury de nominatie van Rabobank “heel bijzonder”, omdat de bank pas vijf jaar geleden is begonnen met verstrekking via het intermediaire kanaal. Er zou een “aardverschuiving” voor nodig zijn geweest om de groei te kunnen realiseren die de bank op dit gebied heeft meegemaakt.

Wel was de jury minder enthousiast over het tijdelijk opschorten van maatwerk en de mate waarin dat bepaalde klantgroepen onaangenaam heeft verrast.

Wat de jury betreft heeft de RegioBank – na een zwak 2021 – dit jaar een wederopstanding laten zien. “RegioBank heeft een ambitieus en gedreven team dat grote vooruitgang heeft geboekt. Als ze deze ontwikkeling doorzet, zullen we RegioBank vaker als genomineerde zien.”