ING en UniCredit verdubbelen investeringen in Italiaanse fintech Axyon AI

21 oktober 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ING en UniCredit hebben zich aangesloten bij een investeringsronde van €1,6 miljoen in Axyon AI, een Italiaanse fintech die vermogensbeheerders voorziet van AI (Artificial Intelligence) gestuurde marktinzichten en beleggingsstrategieën. De investeringsronde werd geleid door CDP Venture Capita.

Het Italiaanse bedrijf zag in 2016 het levenslicht in het Italiaanse Modena. Destijds ontving de fintech zijn eerste investering van ING, nadat het een innovatieprijs van de bank in de wacht wist te slepen.

Vervolgens voltooide de fintech in 2018 een financieringsronde van €1,5 miljoen onder leiding van ING en UniCredit. De kapitaalinjectie stelde Axyon AI in staat om de ontwikkeling van zijn AI-technologie te stimuleren, waarna ook het praktische deel van het integratieproces van start ging.

ING en UniCredit verdubbelen investeringen in Italiaanse fintech Axyon AI

Daniele Grassi, medeoprichter en CEO van Axyon, noemt de huidige financieringsronde een cruciale stap voor de ontwikkeling van zijn bedrijf. “Met deze nieuwe financiële middelen kunnen we ons team verder versterken en ons nog meer focussen op het innoveren en verbeteren van onze AI- en Deep Learning-modellen. Modellen die al een integraal onderdeel vormen van de beleggingsprocessen van onze klanten.”