Coinbase zet Europese expansie kracht bij met benoeming

21 oktober 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Cryptobeurs Coinbase heeft Daniel Seifert weggeplukt bij het Duitse Solaris Digital Assets, waar hij fungeerde als Chief Operating Officer. In zijn nieuwe rol als Regional Managing Director Europe zal Seiftert Coinbase’s overname van de Europese cryptomarkt gaan vormgeven.

Volgens Bloomberg blijft het daar niet bij en zou Coinbase nog altijd hard op zoek zijn naar kandidaten om een aantal kernfuncties binnen zijn Europese team in te vullen. Het persbureau schrijft daarnaast dat Coinbase al over licenties beschikt om de Italiaanse en Nederlandse cryptomarkt te betreden.

De Europese expansieplannen van Coinbase komen op een lastig moment voor de cryptomarkt. Zo is de waarde van cryptocurrency’s het afgelopen jaar gedaald, en zijn tegelijkertijd de regelgevingseisen flink toegenomen.

Daniel Seifert, Regional Managing Director Europe, Coinbase

Dit heeft ertoe geleid dat sommige cryptobedrijven zich genoodzaakt zagen om in hun personeelsbestand te snijden of een personeelsstop in te lasten. In juni kondigde Coinbase nog aan dat zijn personeelsstop voor “de nabije toekomst” van kracht zou blijven.

Dat weerhoudt de cryptobeurs er overigens niet van om stil te zitten. Onlangs sloot het bedrijf een overeenkomst met Google, waarbij het Compute-platform van Google Cloud zal worden ingezet om blockchaingegevens op schaal te verwerken.