Wells Fargo ontslaat topman vanwege plassen (over medepassagier) in vliegtuig

11 januari 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Wells Fargo heeft een van zijn topmanagers om een wel heel bijzondere reden ontslagen. De vicepresident van de Indiase afdeling van de Amerikaanse bank zou op een Air India-vlucht van New York naar Delhi over een medepassagier heen hebben geplast.

De vicepresident (Shankar Mishra) zou op de betreffende vlucht te diep in het glaasje hebben gekeken, zijn broek hebben geopend, om vervolgens over een 72-jarige medepassagier heen te plassen.

Mishra is inmiddels opgepakt én ontslagen. Voormalig werkgever Wells Fargo geeft in een verklaring aan dat men “de hoogste standaarden hanteert” als het gaat om professioneel en persoonlijk gedrag. Klaarblijkelijk valt over andere mensen heen plassen daar niet onder. “We vinden deze aantijgingen zeer verontrustend”, aldus de bank.

Wells Fargo ontslaat topman vanwege plassen (over medepassagier) in vliegtuig

De vrouw stelt in een verklaring na het plasincident om een andere plaats te hebben gevraagd, die ze niet zou hebben gekregen, ondanks het feit dat dat in de duurdere first class nog plaatsen vrij zouden zijn.

Daarnaast stelt het slachtoffer dat Mishra – nadat hij weer enigszins nuchter was – in tranen uitbarstte en aan de vrouw gesmeekt zou hebben om geen aanklacht in te dienen. De NOS schrijft dat de dader met de vrouw voor 15.000 roepies (omgerekend zo’n €170) heeft geschikt. Al kan het nieuwsplatform niet bevestigen of dat ook daadwerkelijk is gebeurd.