Bunq boekt eerste kwartaalwinst ooit

24 februari 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Een bijzondere mijlpaal voor bunq: de op een na grootste neobank in de Europese Unie heeft in het laatste kwartaal van 2022 een winst geboekt van €2,3 miljoen. Voor bunq betekent dat de allereerste kwartaalwinst ooit in zijn geschiedenis.

Een prestatie waar CEO Ali Niknam niet alleen erg trots op is, het zou ook aantonen dat het verdienmodel – waarin de gebruiker centraal staat – “in slechts tien jaar winstgevend is gebleken”. “Door ons commerciële succes direct te koppelen aan de tevredenheid van onze gebruikers, hebben we een bedrijf gebouwd dat succesvol is zolang onze gebruikers tevreden zijn.”

Ali Niknam, CEO, Bunq

Bij de presentatie van de kwartaalcijfers legt bunq uit dat zijn netto-inkomsten uit abonnementen in het laatste kwartaal van 2022 zijn gestegen met 37% ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar daarvoor. Het totaal aan gebruikerstegoeden is over dezelfde periode met 64% toegenomen naar in totaal €1,8 miljard euro.

Overigens komt de winst niet geheel uit de lucht vallen. In december 2021 draaide bunq voor het eerst break-even. Sindsdien heeft de neobank de weg naar structurele winstgevendheid langzaam maar zeker ingezet, waarbij de operationele winst werd ingezet voor productontwikkeling, innovatie en internationale expansie.