NHG komt in zoektocht custodian uit bij BNP Paribas

31 maart 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Nationale Hypotheek Garantie heeft BNP Paribas aangesteld als custodian voor zijn belegde (garantie)vermogen van 1,6 miljard euro. Een bedrag dat door de NHG is ondergebracht bij twee aparte vermogensbeheerders.

Dat betekent dat de bank NHG zal ontlasten met betrekking tot het verlenen van effectenbewaarmingsdiensten, het voeren van de beleggings- en financiële administratie en het verzorgen van toezichthouder- en duurzaamheidsrapportages.

“Wij zochten een nieuwe custodian bij wie kwaliteit van dienstverlening en duurzaamheid hoog in het vaandel staat”, legt Bjorn Jonkergouw (Manager Finance, Risk, Compliance & Business Support bij NHG) de keuze uit. “Daarnaast moest er natuurlijk een klik zijn. Uiteindelijk hebben wij gekozen voor BNP Paribas, die het beste voldeed aan onze eisen en verwachtingen.”

NHG komt in zoektocht custodian uit bij BNP Paribas

Een keuze waar ze bij BNP Paribas uiteraard erg blij mee zijn. Volgens Mark Schilstra (Head of Securities Services Netherlands and Nordics van BNP Paribas) benadrukt de aanstelling de “sterke marktpositie” van de bank in Nederland en het “vermogen om innovatieve oplossingen” te leveren aan zijn institutionele cliënten.

“Door middel van ons lokale platform en expertise kunnen wij aansluiten bij de specifieke behoeften van NHG”, voegt Schilstra toe. “Wij bieden hen de benodigde financiële infrastructuur en managementrapportages, waardoor zij dagelijks inzage hebben in hun uitbestede vermogensbeheer.”