Bunq’s Ali Niknam sleept EY Entrepreneur Of The Year 2023 in de wacht

09 oktober 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

De jury was het er unaniem over eens: bunq-CEO Ali Niknam is met “met zijne enorme drive en internationale ambitie” de terecht winnaar van de Entrepreneur Of The Year Award.

Het EY Entrepreneur of he Year programma wordt door EY wereldwijd in zestig landen georganiseerd. Programmaleiders Marita de Hair en Erik de Heer selecteerden een groep ondernemers die op maatschappelijk gebied en duurzaamheid “het verschil maken”. De awards zijn dan ook bedoeld om ondernemerschap nadrukkelijk in het zonnetje te zetten, hen aan te moedigen en te ondersteunen het beste uit zichzelf, hun cliënten en hun medewerkers te halen.

De jury noemt Niknam een visionaire ondernemer die niet bang is om het tegen de gevestigde orde op te nemen. “Hij ziet kansen en zet technologie in om zaken te verbeteren. Vanuit zijn persoonlijke drive om sociale verandering tot stand te brengen, kenmerken de bedrijven van Ali zich door duurzaamheid en impact op het algemeen belang.”

Bunq’s Ali Niknam sleept EY Entrepreneur Of The Year 2023 in de wacht

Nu Niknam de Nederlandse hoofdprijs in de wacht wist te stelepen, maar hij ook kans om EY World Entrepreneur Of The Year te worden. Deze internationale verkiezing vindt volgend jaar plaats in Monaco.

Overigens werd niet alleen de bunq-CEO in het zonnetje gezet. Ook Gijs Coppens van OpenUp (winnaar EY Emerging Entrepreneur Of The Year), Marie-Anne Bastianen en Thomas Martin van de Van Tilburg-Bastianen Groep (winnaar EY Family Business Legacy Award) en Jamal Oelel van Socialdebt (winnaar EY Social Impact Award) vielen met hun neus in de boter.