ING Private Banking introduceert beleggen in Private Markets

16 oktober 2023 Banken.nl 1 min. leestijd

Klanten van ING Private Banking kunnen sinds kort beleggen in Private Markets. De nieuwe beleggingsvorm stelt vermogende klanten (vanaf €2,5 miljoen belegd vermogen) van de oranjebank in staat om te beleggen in bijvoorbeeld Private Equity, Private Credit en Infrastructure.

Een toenemend belang van Private Markets in de wereldwijde economie en de verwachting dat deze trend zich nog wel even voortzet, heeft ING ertoe bewogen om die nieuwe beleggingsopties aan zijn portefeuille toe te voegen. Daarbij werkte de oranjebank intensief samen met enkele bekende internationale spelers als BlackRock, Blackstone, Brookfield en Goldman Sachs.

"Met beleggen in Private Markets bieden wij onze klanten toegang tot beleggingscategorieën die tot nu toe voor weinigen beschikbaar waren”, legt Katja Kok (directeur ING Private Banking & Wealth Management) uit. “Het toevoegen van Private Markets aan een beleggingsportefeuille kan de risico/rendement verhouding verbeteren en biedt meer diversiteit in de portefeuille.”

ING Private Banking introduceert beleggen in Private Markets

Voorheen waren deze beleggingscategorieën voorbehouden aan voornamelijk institutionele beleggers. Veranderde Europese regelgeving, zoals de (door-)ontwikkeling van nieuwe fondsstructuren zoals ELTIF’s en de opkomst van evergreen fondsen, maken het sinds kort mogelijk om beleggen in Private Markets voor een grotere groep particuliere beleggers toegankelijk te maken.

“Het is onze ambitie om steeds nieuwe Private Markets beleggingen aan ons assortiment toe te voegen”, vervolgt Kok. “Met als volgende stap een focus op beleggingen met een specifiek duurzaamheidsdoel. Ook dat sluit naadloos aan bij onze visie op duurzame vooruitgang.”

Meer Wealth Management-gerelateerd nieuws is te vinden op de Wealth Management-themapagina van banken.nl.