ING Nederland voegt Katja Kok toe aan executive committee

07 juni 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Head of Private Banking & Wealth Management Katja Kok is het nieuwste lid van de executive committee van ING Nederland.

De oranjebank ziet veel potentieel in zijn private banking-activiteiten en achtte het daarom logisch om de eindverantwoordelijke van de afdeling een plekje in de executive committee te geven. De benoeming moet leiden tot een gerichtere focus op het klantsegment, waardoor het marktaandeel van ING versneld kan groeien.

Kok is sinds 1 november 2022 Head of Private Banking & Wealth Management van ING Nederland. Destijds kwam Kok over van Van Lanschot Kempen, waar ze onder meer vier jaar leiding gaf aan de vermogensbeheertak van de bank in Zwitserland. In een verder verleden werkte ze ruim 15 jaar voor ABN AMRO.

Katja Kok, Executive Committee, ING Nederland

ING Nederland-CEO Peter Jacobs laat weten trots te zijn op de stap. “Fantastisch dat Katja deel uitmaakt van het team. Het toont de energie aan die wij in dit belangrijke segment steken.”

Uiteraard is Kok zelf ook enthousiast over haar plek in de executive committee. “Deze stap onderstreept de toewijding van de organisatie om de verdere groei van onze private bank te ondersteunen.”

“Door Private Banking & Wealth Management als een apart klantsegment te behandelen, wat het ook is, kunnen we de verbeteringen en innovaties die we nodig hebben om te groeien, versnellen”, aldus Kok.