Rob Metselaar volgt Peter Nijman op als CFO Arval BNP Paribas

07 december 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Arval BNP Paribas Nederland heeft Rob Metselaar benoemd tot Chief Financial Officer. Metselaar is daarmee de opvolger van Peter Nijman, die zijn carrière buiten de bank voortzet.

Metselaar is bepaald geen onbekende voor de leasemaatschappij van BNP Paribas. Zo trad hij al in 1998 in dienst bij het bedrijf als Financial Controller. Sindsdien heeft hij de rol van CFO in diverse regio’s bekleed, waaronder Scandinavië (zijn huidige functie), de Benelux, Zuid-Europa en de DACH-regio. In een verder verleden werkte hij onder meer elf jaar als accountant bij EY.

Andrea Falcone (CEO van Arval BNP Paribas Nederland) is verheugd met de komst van Metselaar. “Met Rob halen we een professional terug naar Nederland, die niet alleen een ervaren CFO is maar ook enorm veel kennis van de organisatie heeft, zowel in Nederland als daarbuiten.”

Rob Metselaar volgt Peter Nijman op als CFO Arval BNP Paribas

Dat maakt hem in de ogen van de CEO een goede aanwinst en “biedt het vertrouwen dat hij een solide rol gaat spelen in de verdere ontwikkeling van Arval in Nederland”.

Organisaties samenvoegen

Precies een jaar geleden nam Arval in Nederland de Terberg Business Lease Group over, waarmee het bedrijf zijn positie in de Nederlandse leasemarkt behoorlijke verstevigde. In totaal telt Arval zo’n 500 medewerkers en meer dan 100.000 leasevoertuigen, waarmee het een van de grootste mobiliteitsaanbieders op de Nederlandse markt is.

Aan de kersverse CFO de taak om de financiële processen binnen de gecombineerde organisatie (en binnen het bredere framework van de Arval Group) te optimaliseren.

“Het samenvoegen van twee organisaties brengt veel veranderingen en daarmee uitdagingen met zich mee”, legt hij uit. “Het waarborgen van een financieel gezonde groei van de leaseactiviteiten en duurzame mobiliteitsoplossingen van Arval zal dan ook mijn volle aandacht krijgen. Ik kijk ernaar uit om dit samen met mijn team te realiseren.”