Volgende mijlpaal Mogelijk een feit: €1,5 miljard aan verstrekte vastgoedfinancieringen

20 december 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Zeven jaar na de oprichting is vastgoedfinancieringsplatform Mogelijk de grens van €1,5 miljard aan verstrekte financieringen voor zakelijke hypotheken gepasseerd. “Ons basis idee, de een-op-een financiering, is niet meer weg te denken uit de markt”, aldus de trotse algemeen directeur Folkert Eggink.

Het bedrijf startte in 2016 met het model waarbij zakelijke financieringen één-op-één tot stand werden gebracht tussen een ondernemer en een belegger. “De vraag naar en het aanbod van kapitaal is enorm”,  benadrukt Eggink.

De algemeen directeur ziet banken zich steeds verder terugtrekken uit de mkb-financieringsmarkt, waardoor Mogelijk zijn marktaandeel “alleen maar ziet groeien”.

Volgend mijlpaal Mogelijk een feit: €1,5 miljard aan verstrekte vastgoedfinancieringen

Nu Mogelijk voor zijn een-op-een financieringen een ECSP-vergunning van de AFM heeft gekregen, beschikt de fintech (naast de traditionele banken) volgens Eggink dan ook over een permanente plek in het financieringslandschap.

“Wij blijven bovendien continu inspelen op wensen van beleggers en ondernemers én weten snel in te spelen op marktontwikkelingen”, vervolgt Eggink. Daarmee doelt hij onder meer op de nieuwste propositie van Mogelijk: ‘Bring Your Own’,  waarbij een ondernemer zich door een bekende kan laten financieren.

"Door steeds in te spelen op de marktbehoefte, hebben wij een degelijk groeimodel", besluit de algemeen directeur.