Revolut nieuwste lid van Nederlandse Vereniging van Banken

05 januari 2024 Banken.nl 1 min. leestijd

De Nederlandse Vereniging van Banken heeft een nieuw gezicht verwelkomd binnen zijn ledenbestand: Revolut.

De NVB is verheugd met het nieuwste lid. “Revolut brengt een nieuw profiel in een continu veranderende sector”, legt NVB-algemeen directeur Eelco Dubbeling uit. “Diversiteit onder onze leden is van groot belang om samen een weg te vinden in nieuwe technologieën en de verdere digitalisering van de financiële dienstverlening.”

De NVB verwacht dat Revolut in de vereniging een waardevolle bijdrage kan leveren aan dossiers zoals de digitale euro, open finance en AI.

Revolut nieuwste lid van Nederlandse Vereniging van Banken

Nederlandse vestiging

Hoewel de online bank gevestigd is in het Verenigd Koninkrijk, heeft Revolut onlangs zijn eerste vestiging in Nederland geopend. Sinds november worden alle Nederlandse Revolut-rekeningen dan ook beheerd vanuit de lokale vestiging en staan ze onder toezicht van De Nederlandsche Bank.

“De registratie van de vestiging van Revolut Bank UAB in Nederland maakt ons een volwaardige bank in het land”, legde Francesco Aghemio destijds uit (Head of Branch en Head of Lending bij Revolut Nederland en België). “Daardoor kunnen we rekeningen met Nederlandse IBAN’s aanbieden.”