ING breidt betaalmethoden uit met Garmin Pay

30 januari 2024 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Klanten van ING kunnen vanaf heden gebruikmaken van Garmin Pay als betaalmethode. Garmin Pay biedt de mogelijkheid om contactloos te betalen met een Garmin smartwatch.

Eind 2018 werd Garmin Pay in Nederland geïntroduceerd. Met de app – die is geïntegreerd in de smartwatch-modellen van Garmin – kunnen rekeningen worden gekoppeld aan de software van de smartwatch. Zo kan er aan de kassa worden afgerekend door de smartwatch naast de pinautomaat te houden, net zoals bij het contactloos betalen met de pinpas zelf. Daarmee fungeert het horloge als het ware als een portemonnee aan de pols.

Bij de introductie van Garmin Pay jaren in 2018 was de dienst in eerste instantie alleen beschikbaar voor klanten van Rabobank. Nog in dat zelfde jaar kwamen daar de klanten bij van ICS (het bedrijf dat in Nederland MasterCard en Visa uitgeeft) en volgde ook ABN AMRO (het moederbedrijf van ICS) het voorbeeld.

ING breidt betaalmethoden uit met Garmin Pay

En nu voegt ook ING de nieuwe betaalmogelijkheid toe voor zijn klanten. De bank toont zich zeer verheugd met de lancering, die een veelgehoorde wens van klanten in vervulling brengt. In de loop naar de release werd februari 2024 door de bank als streefdatum genoemd. Deze streefdatum is dus gehaald.

Klanten kunnen de betaalpas direct vanuit hun ING App activeren. Als de kaart eenmaal in de smartwatch staat, hoeft de gebruiker slechts eenmaal per dag een pincode in te vullen totdat het horloge weer af gaat.

Garmin Pay is voor ING een aanvulling op het reeds bestaande aanbod van mobiele betaalmethoden, dat verder uit Apple Pay en Mobiel Betalen voor Android bestaat. De methode leent zich naast mobiele betalingen ook bijvoorbeeld voor het in- en uitchecken bij de grote openbaarvervoeraanbieders zonder chipkaart of portemonnee.