Mollie trekt met mkb-financieringsproduct naar Verenigd Koninkrijk

21 februari 2024 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Britse mkb-ondernemers hebben er binnenkort één financieringsoptie bij: Mollie Capital. Mollie heeft bekendgemaakt dat het zijn geïntegreerde dienst voor zakelijke financiering gelanceerd heeft in het Verenigd Koninkrijk.

In de landen waar Mollie Capital al wordt aangeboden kunnen mkb-ondernemingen - die al meer dan drie maanden betalingen via Mollie verwerken - financieringen aanvragen. In Nederland kan tot €350.000 worden aangevraagd, in België en Duitsland ligt de financieringslimiet bij €250.000 en in het Verenigd Koninkrijk bij
£250.000.

Ondernemers kunnen de financiering via het Mollie Dashboard aanvragen, waarna ze beoordeeld worden op meerdere aspecten. Eén van de belangrijkste criteria daarbij is de transactiegeschiedenis bij Mollie.

Mollie trekt met mkb-financieringsdienst naar Verenigd Koninkrijk

Al met al hebben meer dan 5.000 mkb-bedrijven uit België, Duitsland en Nederland (de landen waar de dienst oorspronkelijk in 2022 werd gelanceerd) via Mollie een financiering aangevraagd – samen goed voor een totaal van meer dan €50 miljoen.

“Kleine en middelgrote bedrijven hebben vaak moeite met het verkrijgen van de benodigde financiering om te kunnen concurreren met de grotere spelers in de e-commercesector”, legt Mollie-CEO Koen Köppen uit.

“Ik ben er trots op dat we nu ook voor bedrijven uit het Verenigd Koninkrijk het verschil kunnen maken. Zo kunnen zij op een snelle en flexibele manier aan het benodigde kapitaal komen om bijvoorbeeld belangrijke investeringen te doen of om zich voor te bereiden op een piekseizoen”, aldus Köppen.