Delen Private Bank neemt Box Consultants over

25 maart 2024 Banken.nl 1 min. leestijd

Delen Private Bank heeft de overname van Box Consultants aangekondigd. Met de overname van de Eindhovense wealth manager verdubbelt de bank zijn beheerd vermogen in Nederland.

“Box heeft een zeer sterke onderneming opgebouwd die qua beleggingsfilosofie, dienstverlening en klantportefeuille vrijwel naadloos aansluit bij onze identiteit en doelstellingen”, legt Frederik Kalff (directielid van Delen Private Bank Nederland) uit.

“Wij hebben de betrokkenheid, de expertise én de tools in huis om de relaties van Box de continuïteit van hoogkwalitatieve dienstverlening te bieden”, vervolgt Kalff. “We zijn verheugd dat zowel alle partners als de rest van het team zich bij ons aan sluit. Hiermee versterken we nadrukkelijk zowel onze competenties als onze marktpositie.”

Delen Private Bank neemt Box Consultants over

Groeistrategie

Delen Private Bank mikt erop om een steeds toonaangevendere speler te worden op de Nederlandse markt op het gebied van private banking en vermogensbeheer. De overname – de vijfde in acht jaar – zou dan ook goed passen in de Nederlandse groeistrategie van de van origine Belgische bank.

“Nederland wordt voor ons zo meer en meer een tweede thuismarkt”, legt Frederik Baert uit. De algemeen directeur van de Nederlandse afdeling van Delen Private Bank benadrukt dat er bij overnames vooral gelet wordt of de betrokken partijen over dezelfde beleggingsfilosofie beschikken.

“In Nederland merken we dat we hierin met een aantal andere vermogensbeheerders op eenzelfde lijn zitten. Dit maakt dat samenwerkingen heel natuurlijk verlopen.”

Baert sluit in de nabije toekomst dan ook geen nieuwe overnames uit. “De aanwezigheid van relatief veel kleinere vermogensbeheerders op de Nederlandse markt zorgt ervoor dat verdere groei hoog op de strategische groepsagenda blijft staan.”

Overnames

Delen zette met de overname van Oyens & Van Eeghen in 2016 voor het eerst voet op Nederlandse bodem. In 2019 volgde de aansluiting van Nobel Vermogensbeheer, in 2023 die van Groenstate Vermogensbeheer en eerder dit jaar die van Puur Beleggen.