Outvie's Securitisation Award 2024 gaat naar a.s.r.

03 april 2024 Banken.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Verzekeraar a.s.r. heeft de jaarlijkse Securitisation Award binnengesleept. De prijs werd uitgereikt tijdens het jaarlijkse Securitisation Event van Outvie in het Barbizon Palace te Amsterdam.

De Securitisation Award – een initiatief van Outvie en de Dutch Securitisation Association – erkent een “uitmuntende prestatie, transactie, initiatief of organisatie” die in het afgelopen jaar een “significant positieve bijdrage” heeft geleverd aan de Nederlandse securitisatiemarkt.

De onafhankelijke jury – bestaande uit senior professionals uit de markt zelf – nomineerde dit jaar drie kandidaten: a.s.r., ING en Qander. Na een pitch tijdens het evenement was het aan de 300 bezoekers van het evenement om via een populaire vote de winnaar aan te wijzen.

Outvie's Securitisation Award 2024 gaat naar a.s.r.

Serdar Özdemir (Senior Portfolio Manager bij a.s.r.) had de eer om de award in ontvangst te nemen. “Wij zijn zeer vereerd de Securitisation Award te mogen ontvangen voor onze Delphinus 2023-1 securitisation”, reageert hij. “Dit onderschrijft onze toewijding aan het leveren van robuuste financieringsmiddelen, wat ons in staat stelt om ons hypotheekaanbod op een duurzame manier te verbeteren.”

“Een succesvolle plaatsing van een Residential Mortgage Backed Securities-transactie (RMBS) van €500 miljoen toont een brede steun voor a.s.r. op de securitisatiemarkt”, gaat Özdemir verder. “Deze prestatie weerspiegelt onze toewijding om bij te dragen aan de groei en duurzaamheid van de industrie. We delen dit succes met ons toegewijde team en partners, waarvan de expertise en hard werken onmisbaar zijn.”

De jury sluit zich hierbij aan. “Voor Delphinus en a.s.r. betekent dit een terugkeer op de markt na 17 jaar. Het zien verschijnen van deze gevestigde merken illustreert de kracht van de Nederlandse securitisatiemarkt,” reageren de experts.

Securitisatie is een financiële techniek waarbij niet- of moeilijk verhandelbare activa worden samengevoegd tot verhandelbare effecten. Securitisatie is voor banken een manier om geld aan te trekken om leningen te financieren. Het is een alternatief voor bijvoorbeeld deposito’s om te kunnen voldoen aan de vraag naar hypotheken.