Stater krijgt beheer over hypotheekportefeuilles a.s.r. en Aegon

08 februari 2024 Banken.nl 1 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Stater is door a.s.r. gekozen als servicingpartner. De hyptheekdienstverlener krijgt de komende twee jaar het beheer over de portefeuille die ontstaat na het samenvoegen van de Nederlandse activiteiten van a.s.r. en Aegon.

Met de samenwerking bouwt Stater zijn marktleiderschap op de Nederlandse hypotheekmarkt verder uit. Het toevoegen van de twee portefeuilles aan het platform zorgt ervoor dat het marktaandeel van Stater groeit van ruim 40% naar bijna 50%.

“We zijn verheugd en ook wel trots op het vertrouwen dat a.s.r. ons geeft”, reageert CEO Erwin Dreuning. “Met deze transactie mogen we één van de grootste hypotheekportefeuilles van Nederland bij ons verwelkomen. De hypotheekproducten van zowel a.s.r. als Aegon hebben een hoog aanzien in de markt en dat wij mogen bijdragen aan verder succes, is een geweldige stap voor ons.”

Stater krijgt beheer over hypotheekportefeuilles a.s.r. en Aegon

“Door de focus van al onze medewerkers op kwaliteit van de dienstverlening en het vasthouden aan de gezamenlijk gedefinieerde strategie van groei, gebaseerd op de drie pijlers innovatie, assurance en schaalvoordelen zijn we in staat geweest dit succes te behalen”, aldus de topman.

Basis voor Europese groei

Stater stelt dat het met de samenwerking bovendien verder bouwt aan een “solide basis” voor Europese groei. De hypotheekdienstverlener sprak de afgelopen jaren al expliciet de ambitie uit om uit te groeien tot Europees marktleider.

In september van afgelopen jaar zette het bedrijf een grote stap in het realiseren van die ambitie, toen het samen met Lloyds Bank de Duitse hypotheekmarkt betrad.