Nontya Mtshaulana nieuwe Chief Risk & Compliance Officer bij BUX

12 juli 2024 Banken.nl

BUX, sinds kort formeel onderdeel van ABN AMRO, heeft een belangrijke stap gezet in het versterken van zijn managementteam. Per 1 september 2024 is Nontya Mtshaulana aangesteld als de nieuwe Chief Risk & Compliance Officer.

“Ik ben trots dat ik op zo'n cruciaal moment bij BUX aan de slag mag gaan”, zegt Mtshaulana. “De missie van BUX om beleggen toegankelijk, intuïtief en betaalbaar te maken voor iedereen, sluit perfect aan bij mijn professionele waarden. Ik kijk ernaar uit om bij te dragen aan het voortdurende succes van BUX door ervoor te zorgen dat de inspanningen op het gebied van risico en juridische zaken optimaal zijn.”

Met vijftien jaar ervaring in gereguleerde omgevingen en de financiële dienstverlening, brengt Mtshaulana een schat aan kennis en expertise mee naar haar nieuwe rol bij BUX. Ze zal verantwoordelijk zijn voor het toezicht op risk, legal en compliance teams, evenals de strategie, reputatie en naleving van wet- en regelgeving binnen het bedrijf.

Nontya Mtshaulana nieuwe Chief Risk & Compliance Officer bij BUX

“We zijn blij om Nontya Mtshaulana te verwelkomen in ons team juist nu we, na de overname, aan dit nieuwe hoofdstuk beginnen”, aldus Yorick Naeff, CEO van BUX. “Met haar uitgebreide kennis van de sector en haar vertrouwdheid met ABN AMRO zal zij een belangrijke rol spelen in de integratie en bij het realiseren van onze langetermijndoelstellingen.”

Naeff ziet de aanstelling als een logische stap binnen de visie van de organisatie: “De benoeming van Nontya benadrukt de toewijding van BUX in het handhaven van de hoogste standaarden op het gebied van risico, juridische zaken en naleving, waarmee BUX haar positie als vertrouwd platform voor particuliere beleggers versterkt.”

Academische en professionele loopbaan

Mtshaulana kan bogen op indrukwekkende academische en professionele referenties. Ze is Chartered Accountant, CFA Charterholder en behaalde een Executive Master in M&A and Valuations aan de Duisenberg School of Finance, evenals een Executive MBA van de Universiteit van Oxford.

Haar carrière omvatte rollen bij PwC in Zuid-Afrika, de Verenigde Staten en Nederland en sinds 2016 bij ABN AMRO, waar ze onder andere werkzaam was als Business Manager voor de CRO en programmamanager voor duurzame financiële regelgeving. Daarnaast is ze medeoprichter en bestuurslid van Marula Square, een impactbeleggingsfonds in Sub-Saharisch Afrika.