Robert Swaak kondigt vertrek aan bij ABN AMRO

01 augustus 2024 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ABN AMRO moet op zoek naar een nieuwe bestuursvoorzitter. De bank heeft bekendgemaakt dat Robert Swaak, sinds 2020 aan het roer, zijn tweede termijn niet zal afmaken.

Waarom Swaak vertrekt wordt niet uitgelegd, alleen dat in overleg met de Raad van Commissarissen is besloten dat hij in de eerste helft van 2025 terugtreedt.

Zelf zegt de topman dat hij bij het aangaan van zijn tweede termijn, er al rekening mee hield dat hij deze niet zou uitdienen.

Robert Swaak kondigt vertrek aan bij ABN AMRO

“Toen ik vorig jaar gevraagd werd voor een tweede termijn als CEO, hield ik rekening met de mogelijkheid dat ik voor het einde van de termijn op een geschikt moment ruimte zou maken voor een opvolger.”

Nu de bank “een nieuwe strategische periode ingaat”, moet de Raad van Commissarissen volgens Swaak de tijd en ruimte krijgen om zijn opvolger te vinden.

Namens de RvC laat voorzitter Tom de Swaan weten dankbaar te zijn voor de inzet van Swaak, zijn leiderschap en de wijze waarop hij ABN AMRO vertegenwoordigt. “Onder zijn leiding heeft ABN AMRO de koers ingezet om een persoonlijke bank in de digitale tijd te worden.”  

De zoektocht naar een opvolger is gestart.