NVB benoemt Alice Jentink tot directielid Externe Betrekkingen

17 oktober 2024 Banken.nl

Alice Jentink is benoemd tot directielid Externe Betrekkingen bij de Nederlandse Vereniging van Banken. Daarmee heeft de branchevereniging de gewenste opvolger gevonden van Marianne Honkoop, die de functie de afgelopen tijd op ad interim basis invulde.

Jentink brengt ruime ervaring mee in diverse corporate affairs-rollen binnen de financiële sector. Ze maakt de overstap vanuit strategisch communicatiebureau Comprehensive Strategies. Vanuit de partnerorganisatie adviseerde ze binnen de financiële dienstverlening, de overheid en de technologiesector bij diverse complexe maatschappelijke vraagstukken.

In een verder verleden was ze onder meer verantwoordelijk voor het aansturen van de communicatie en stakeholder-engagement bij Euronext, en voor de ontwikkeling van communicatiestrategieën bij andere organisaties in de financiële sector, waaronder de AFM.

Naast haar (toekomstige) werkzaamheden voor de NVB is ze ook lid van de Vereniging Aegon en lid van de Raad van Commissarissen van Leyden Academy on Vitality and Ageing.

“We zijn verheugd met de benoeming van Alice Jentink als nieuw directielid Externe Betrekkingen”, stelt NVB-algemeen directeur Eelco Dubbeling.

“Met haar ruime ervaring in het samenbrengen van partijen om duurzame waarde te creëren, gaan we samen verder werken aan een sterke, toekomstbestendige sector die nauw verbonden is met de samenleving en positief bijdraagt aan de uitdagingen waar we als gemeenschap voor staan”, aldus Dubbeling.

Meer over Nederlandse Vereniging van Banken
Profielpagina
Nederlandse Vereniging van Banken is een partner van Banken.nl