Dubbel goud voor ING Wonen bij HypoVak

24 oktober 2024 Banken.nl

ING Wonen is met de neus in de boter gevallen bij HypoVak. De oranjebank wist zowel de Gouden Spreekbuis 2024 als de Gouden Lotus Award Brondata in de wacht te slepen. Ook ABN AMRO vertrok niet met lege handen en ging met de Gouden Lotus Award Klantbeheer naar huis.

ING was – samen met Florius en Munt Hypotheken – voor de Gouden Spreekbuis 2024 genomineerd op basis van het Blauw research imago-onderzoek. Hierin werd intermediairs gevraagd naar hun ervaringen met geldverstrekkers op een breed vlak, waaronder duurzaamheid, prijs en acceptatievoorwaarden.

De kanshebbers werden vervolgens uitgenodigd om op het event hun nominatie te onderbouwen voor een vijfkoppige jury. In de pitch van ING Wonen stond de strategie ‘een thuis voor alle klanten met financiële veerkracht en oog voor de planeet’ centraal.

Een boodschap die aansloeg bij de jury, die ING Wonen prees voor zijn duidelijke visie op de toekomst van de hypotheekmarkt en het vermogen om voortdurend te luisteren naar klanten en intermediairs.

Hoewel de jury wel potentie zag in de duurzame oplossingen van ING, was men wel kritisch hoe deze worden vertaald naar de praktijk. Vooral in de verduurzaming van het woningbestand zouden nog uitdagingen liggen.

Desondanks scoort ING hoog op innovatie, met zijn “vooruitstrevende technologie en digitale diensten”, en het "vermogen om snel nieuwe oplossingen te implementeren". De jury ziet hier een sterk potentieel voor verdere groei.

ING-Directeur Wonen Folkert van der Ploeg laat weten trots te zijn op de winst. “Het intermediair ervaart ING als voorspelbare en betrouwbare partner die een eenvoudig en snel aanvraagproces combineert met uitgebreide mogelijkheden voor verantwoord maatwerk.”

“Dit zien wij terug in een groeiend marktaandeel en een mooie NPS”, vervolgt hij. “En nu ook in het winnen van de Gouden Spreekbuis 2024, de bevestiging van de emotionele voorkeur van het intermediair voor ING.”

Gouden Lotus Award Brondata

Naast de Gouden Spreekbuis 2024 wist ING dus ook de Gouden Lotus Award Brondata in de wacht te slepen. De prijs kende met Lot Hypotheken en Poelhekke Wagenaar Hypotheken overigens nog twee winnaars.

De Gouden Lotus Award Brondata is een eenmalig initiatief vanuit het convenant brondata – een overeenkomst tussen meerdere geldverstrekkers om ervoor te zorgen dat adviseurs voor zoveel mogelijk klanten een hypotheekaanvraag geaccepteerd krijgen op basis van alleen brondata.

Dubbel goud voor ING Wonen bij HypoVak

Brondata moet het voor zowel adviseurs als klanten een stuk makkelijk maken om een hypotheekaanvraag te doorlopen.

ING heeft volgens Van der Ploeg laten zien de meeste impact te hebben gemaakt in het aantal geaccepteerde hypotheekaanvragen op basis van brondata. “Wederom een mooie stap vooruit op het vlak van digitalisering.”  

ABN AMRO

ABN AMRO ontving dit jaar de Gouden Lotus Award Klantbeheer. De prijs wordt uitgereikt aan de hypotheekverstrekker die volgens de adviseur een voortrekkersrol vervult op het gebied van actief klantbeheer.

De Gouden Lotus Award Klantbeheer wisselt om het jaar met de Groene Lotus Award, die wordt uitgereikt aan de hypotheekverstrekker die volgens de adviseurs en een jury het meest vooruitstrevend is op het gebied van woningverduurzaming, in de breedste zin van het woord.