Grootbanken storten 82,5 miljoen chipknip saldo terug

29 januari 2015 Banken.nl 1 min. leestijd

Vanaf 1 januari 2015 kan de Chipknip niet meer worden gebruikt om te betalen. Ondanks de oproep van banken om saldo van de chip tijdig terug te storten is dit in veel gevallen niet gedaan. Banken hebben daarom besloten om het resterende saldo automatisch terug te storten. Klanten van de Nederlandse grootbanken zullen in totaal €82,5 miljoen aan chipknipsaldo op hun reguliere rekeningen teruggestort krijgen.

Currence, de merkeigenaar van Chipknip, heeft samen met haar licentiehouders besloten de chipknip per 1 januari 2015 stop te zetten omdat het nog weinig rendabel was de dienst voort te zetten. Banken zullen het overgebleven saldo terugstorten op de reguliere rekeningen van hun klanten. In totaal zullen Nederlandse grootbanken €82,5 miljoen terugstorten. Rekeninghouders konden vanaf afgelopen weekend hun geld terugverwachten. Uiterlijk komend weekend moet al het geld teruggestort zijn.

Chipknip terugstorten

Bedragen
Rabobank was er het vroegste bij en stortte afgelopen weekend €33 miljoen terug van 4,9 miljoen bankpassen. ING stortte gisteren €22 miljoen terug van 3,5 miljoen bankpassen. SNS Bank begon gisteren met het terugstorten van €1,5 miljoen van 240.000 bankpassen, en streeft ernaar uiterlijk morgen het geld teruggestort te hebben. Tot slot zal ABN Amro komend weekend €26 miljoen van 3,5 miljoen bankpassen terug. In totaal betreft het 12,1 miljoen bankpassen, waarop gemiddeld €6,70 teruggestort wordt.

Niks ontvangen?
Het kan zijn dat enkele klanten hun geld niet teruggestort hebben gekregen, bijvoorbeeld omdat de bijbehorende rekening opgeheven is. In dit geval adviseren de banken hierover contact met hen op te nemen.