Banken bieden medio juni weer IBAN-omrekentool

26 mei 2015 Banken.nl 1 min. leestijd

Consumenten kunnen vanaf medio juni weer terecht op OveropIBAN.nl voor een officiële IBAN-omrekentool. Sinds 1 april dit jaar was de door de banken aangeboden tool om je oude rekening om te zetten naar IBAN uit de lucht gehaald, waarna consumenten steeds vaker van de IBAN-diensten van alternatieve partijen gebruikmaken.

Vorige week lieten de banken nog weten dat ze niet blij zijn met de verschillende alternatieven die online actief zijn. Hun waarschuwing luidt: “Gebruik geen commerciële sites, je kan een onjuist IBAN-nummer krijgen.” En als je dan toch een oud rekeningnummer krijgt van iemand, kan je volgens hen beter even vragen om zijn of haar IBAN, in plaats van het nummer op te vragen bij een online dienst.

IBAN

Volgens het MOB (Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer) blijkt dat het vinden van IBANs voor consumenten nog niet altijd gemakkelijk is. Op verzoek van het MOB zal er daarom binnenkort weer een officiële IBAN-omrekentool van de gezamenlijke banken worden geplaatst op OveropIBAN.nl. Verder is afgesproken dat banken de uitrol van IBAN betaalpassen snel zullen voltooien. Ook worden organisaties opgeroepen om hun IBAN te vermelden op hun websites en facturen.