Aon koopt zakelijke verzekeringstak van ABN AMRO

16 april 2012 Banken.nl 1 min. leestijd
Profielen

Aon is van plan om de intermediaire activiteiten voor zakelijke verzekeringen van ABN AMRO Bank over te nemen. De nieuwe tak wordt geïntegreerd in de Outsourcing business unit van Aon. De voorgenomen transactie is onder voorbehoud van de gebruikelijke voorwaarden en financiële details zijn niet bekend gemaakt.

Aon is een adviesbureau op het gebied van risicomanagement, HR consultancy- en outsourcing.

Verzekeringsactiviteiten voor grote klanten
De voorgenomen overname behelst ABN AMRO's verzekeringsactiviteiten voor grootzakelijke ondernemingen en een aantal activiteiten voor het midden- en kleinbedrijf. Hieronder vallen activiteiten als risico-advies, verzekeringsmakelaardij en het beheer van polissen. In totaal maken acht-en-zeventig medewerkers de overstap naar Aon.

Lex Geerdes, CEO van Aon Risk Solutions Benelux & Nordics en Country Manager bij Aon Nederland: "Met de verzekeringsactiviteiten die wij van ABN AMRO overnemen, kunnen wij onze klanten nog beter van dienst zijn. Ze sluiten uitstekend aan bij onze huidige dienstverlening. De voorgenomen overname betekent een investering in verdere groei van Aon in Nederland." Steve McGill, voorzitter en CEO van Aon Risk Solutions vult aan: "De overname brengt twee toonaangevende organisaties bij elkaar en versterkt Aon´s sterke commitment aan Nederland. Door de expertise van beide organisaties te combineren, kunnen we de beste oplossingen blijven bieden aan onze klanten."