Succesvolle LeasePlan Bank gooit spaarstrategie om

16 april 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Spaarbank LeasePlan Bank is het eerste kwartaal van 2013 wederom fors gegroeid, maar gooit desalniettemin zijn strategie om. De bank wil zich gaan richten op particuliere spaarders en neemt sinds enige tijd geen nieuwe zakelijke klanten meer aan. Via onder ander de online spaarpropositie hoopt LeasePlan Bank in te spelen op de behoefte van de particuliere spaarders en hun positie in de particuliere spaarmarkt verder te versterken.

Het aantrekken van spaargeld door LeasePlan Bank heeft ten doel de bedrijfsactiviteiten van LeasePlan Corporation te financieren. Al vanaf de start laat de spaarbank een sterke groei zien. De portefeuille bedraagt inmiddels 120.000 particuliere en zakelijke rekeninghouders.

Succesvolle LeasePlan Bank gooit spaarstrategie om

Groei maakt gewenste financiering van moederconcern mogelijk

Ook de eerste 3 maanden van dit jaar namen de spaartegoeden van LeasePlan Bank verder toe. Het totale spaartegoed bedraagt nu €4,1 miljard. Dit is een groei van €400 miljoen ten opzichte van vorig jaar. Vooral de termijndeposito’s zijn onder spaarders sterk in trek. 60% van de spaartegoeden zijn hierin ondergebracht.

De beoogde doelstelling van de spaarbank, om 20 a 25% van de balans van het moederconcern LeasePlan Corporation vanuit de spaartegoeden te financieren, ligt hiermee binnen handbereik.