Seminar NIBE SVV over de bankier van de toekomst
De tweede live seminar van NIBE SVV gaat over de bankier van de toekomst. Volgens het rapport van World Economics Forum en Deloitte is 48% van de functies in de financiële sector over 5 jaar veranderd of verdwenen. Welke banen gaan straks naar robots? Wat betekent dit voor de huidige medewerker in de bankensector? Het seminar op 11 april gaat in op deze vragen waarbij de focus ligt op het verder ontwikkelen van het vakmanschap van de huidige professionals in het bank- en verzekeringswezen.
Live webinars
Medewerkers die werkzaam zijn binnen de financiële dienstverlening kunnen vanaf dit jaar een reeks van zes live webinars volgen om hun vakmanschap verder te ontwikkelen. De webinars worden aangeboden door NIBE-SVV en kennen het thema ‘Focus op vakmanschap’. Vakgenoten, maar ook hoogleraren en auteurs bieden de kijker nieuwe inzichten aan de hand van actuele praktijkcases.
Bancaire vaardigheden en competenties in 2020
Na een zeer succesvol eerste webinar (1000 + views) volgt het tweede webinar op 11 april van 20.30 tot 21.15 uur. Centraal staat het bankieren van de toekomst. Onze host Jeanette Hadderingh gaat in gesprek met Clemens Spoorenberg, president van de European Banking & Financial Services Training Association (EBTN) en senior associate bij NIBE-SVV. EBTN is een vereniging van 26 vooraanstaande bancaire instituten en opleidingsinstanties in Europa. De expertise van Clemens is gestoeld op ruim twintig jaar ervaring in de bankensector.
Programma webinar
- Welke sectoren gaan het meest ingrijpend veranderen en waarom?
- De rol van techniek: welke deskundigheidseisen stel je aan een robot?
- Wat wordt het nieuwe verdienmodel van banken?
- Hoe kijken nieuwe spelers aan tegen uw huidige functie?
- Met welke Europese wet- en regelgeving krijgen we straks te maken?
- Hoe vergroot u vandaag uw (internationale) employability voor morgen?
Maandag 11 april van 20.30 tot 21.15 uur.
Aanmelden kan hier. Er zijn geen kosten verbonden aan de deelname.
Zie ook: Chris Buijink: financieel adviseurs zijn duizendpoten