BNG en De Alliantie intensiveren financiële samenwerking voor bouw middenhuurwoningen

25 september 2024 Banken.nl 1 min. leestijd

BNG gaat meer geld lenen aan woningcorporatie De Alliantie. Zo wordt de financiering aan Stichting De Alliantie uitgebreid van €100 miljoen naar €165 miljoen en nam de kredietverstrekking aan De Alliantie Woonfonds eerder dit jaar al toe tot €100 miljoen. De kapitaalinjectie zal gebruikt worden voor het creëren van middenhuurwoningen.

De Alliantie richtte zijn woonfonds in 2017 op om nieuwbouw voor het middensegment te realiseren. Met de leningen is de woningcorporatie voornemens om drie projecten te ontwikkelen, bestaande in totaal uit 227 woningen en parkeerplaatsen. De woningen – die beschikken over een zogeheten ‘bijna energie neutrale gebouwen’ label – dienen in 2025 opgeleverd te worden.

De financiering aan Stichting de Alliantie wordt ook gebruikt voor de bouw van duurzame middenhuurwoningen. Deze projecten worden uitgevoerd in Amsterdam, Amersfoort en Almere. Hierbij gaat het om respectievelijk 84, 120 en 117 middenhuurwoningen.

“De Alliantie is de grootste maatschappelijke bouwer in Nederland”, benadrukt Jan Michiel Aeilkema (treasurer van de Alliantie). “Jaarlijks voegen we meer dan 1.000 woningen toe aan ons bezit. Dat kunnen we mede doen dankzij een partner als BNG, een betrouwbare en deskundige financier.”

“Met onze financieringen werkt De Alliantie aan het terugdringen van de druk op de woningmarkt”, BNG-relatiemanager Jeroen Tebbens zijn collega aan. “Daarnaast dragen deze projecten ook bij aan verduurzaming van de woonsector. BNG is er trots op om met De Alliantie samen te werken. We investeren hiermee in de toekomst van Nederland en dat is ook waar onze bank voor staat.’