Van Lanschot Kempen versterkt impactpropositie met partnership Collective Action

14 oktober 2024 Banken.nl 1 min. leestijd

Van Lanschot Kempen heeft een partnership gesloten met Collective Action, een private markets impactspecialist. Met de samenwerking wil de private bank zijn kennis en ervaring rond impactinvesteren verder verbreden en beter toegang krijgen tot de markt van impactoplossingen.

Daarnaast dient het partnership de impactadvisering van Van Lanschot Kempen te versterken én zijn klanten extra opties te bieden als het gaat om beleggen in hoogwaardige impactvolle investeringen, met name op het gebied van biodiversiteit.

Van Lanschot Kempen biedt sinds 2018 impactoplossingen aan en beheert op dit moment voor zo’n €4 miljard aan impactgerelateerde oplossingen. Hoewel de impactmarkt beleggers unieke kansen biedt, benadrukt de vermogensbeheerder dat het ook een markt is die specialistische kennis vereist.

De samenwerking met Collective Action moet wat dat betreft uitkomst bieden. Zo benadrukt Wilse Graveland (hoofd Institutional Solutions bij Van Lanschot Kempen) een sterke toename te zien bij de institutionele klanten van de bank in de vraag naar hoogwaardige impactoplossingen.”

Hij legt uit dat Van Lanschot Kempen met het partnership institutionele investeerders toegang geeft tot brede ervaring in private markets- en impactinvesteringen en een wereldwijd netwerk.

“Zo kunnen we de beste proposities binnen de verschillende thema’s selecteren, allocaties versnellen en een impactvolle portefeuille opbouwen. Door deze samenwerking versterken we het impact-ecosysteem binnen Van Lanschot Kempen”, aldus Graveland.

Grote ambities

Namens Collective Action reageert ook Founding Partner Marlene Stam enthousiast. “Nederlandse investeerders hebben grote ambities, en belanghebbenden erkennen steeds meer dat het vermogen waarvoor zij verantwoordelijk zijn naast financieel rendement ook een positieve bijdrage kan leveren aan grote maatschappelijke uitdagingen.”

“Met onze samenwerking tillen we kennis en kwaliteit naar een hoger niveau en kunnen we investeerders ondersteunen om een leidende rol te nemen in impactbeleggen, waar risicomanagement, rendement en impact samenkomen”, sluit Stam af.