Stage Documentalist bij Business Intelligence & Analytics ABN AMRO MeesPierson

Organisatie
Opleidingsniveau
WO
Type
Werkstage
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant

In het kort

Wil jij ervaring opdoen met het documenteren van technische complexe zaken en krijg jij energie van het simpel maken van lastige en ingewikkelde termen? Wil je werken in een datateam en aan projecten met impact die ertoe doen? Begin dan als stagiair(e) bij ABN AMRO MeesPierson en ondersteun de business- en data analisten bij alles wat ze doen. De afdeling zorgt er voor dat grote hoeveelheden data worden omgezet in betekenisvolle informatie voor andere medewerkers van de private bank. Daar help je niet alleen onze vermogende klanten mee vooruit, maar steek je zelf ook nog enorm veel van op.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Data analytics is een van de snelst groeiende afdelingen van ABN AMRO MeesPierson. Binnen een jong team groot team houd jij je vooral bezig met de migratie naar een nieuwe data omgeving die geldig is binnen de bank, waarbij het van belang is dat er zowel oude als nieuwe processen worden samengebracht en worden gedocumenteerd. Je bent onderdeel van het datateam en zal betrokken zijn bij de verschillende onderdelen in het hele migratieproces. Je begint de week met de weekstarts waarbij besproken wordt waar iedereen zich mee bezig houdt en krijg je updates over de status van de verschillende projecten. Gedurende de dag houd jij je bezig met gesprekken met de developers, data-analisten en business analisten om alle nodige input op te halen. De opdracht concentreert zich dan ook op het schrijven en opmaken van instructies, handleidingen en het samenbrengen van alle documentatie naar een centrale omgeving. Het verzamelen van alle informatie die je nodig hebt bij de collega's op de verschillende subteams. Aandacht voor structuur en organisatie, juist als het gaat om inhoud en lay out van documenten. Controleren en herzien van bestaande documenten. Er is alle ruimte om mee te denken over de wijze waarop wij nu documenteren en samen te bepalen hoe dit beter kan.

Tijdens je stage zal je veel leren dataprocessen, data flows en krijg je te maken met verschillende data termen, maar je leert ook over de werkwijze binnen ABN AMRO. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om je hard skills verder te ontwikkelen.

Jouw profiel

Ben jij diegene die graag meewerkt in de wereld van Private Banking? Ben je proactief, zelfstandig en ga je zorgvuldig te werk? Ben je altijd op zoek naar nieuwe kennis en durf je de waarom vraag te stellen? Kan je je daarnaast vastbijten in een opdracht en je helemaal toewijden aan het vinden van een passende oplossing? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Verder:

  • Heb je een professionele beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;

  • Hoef je geen directe affiniteit te hebben met data;

  • Beschik je over minimaal HBO/WO opleidingsniveau;

  • Zoek je vanaf september 2024 een meewerkstage voor minimaal 20 weken;

  • Ben je minimaal 4 dagen per week beschikbaar.

Wat bieden wij?  

Wij bieden jou een mooie stage. Zo zorgt het Onboardingsprogramma ervoor dat nieuwe stagiair(e)s zich snel onderdeel van het team voelen. Er is volop ruimte om te leren en te groeien, in beide omgevingen kun jij een schat aan ervaring opdoen. Uiteraard onder uitstekende begeleiding van je stagebegeleider en naaste collega’s.

Bij je stage draait het niet alleen om het opdoen van inhoudelijke kennis en praktijkervaring, maar je werkt ook actief aan je professionele ontwikkeling en het vergroten van je netwerk. CASt, de Club ABN AMRO Stagiairs, organiseert zowel inhoudelijke als sociale (online) evenementen. Daarnaast worden er maandelijks Go & See’s georganiseerd om kennis te maken met verschillende afdelingen binnen ABN AMRO, zo leer je de bank nog beter kennen. Ook krijg je de mogelijkheid om via de ABN AMRO Academy je hard skills verder te ontwikkelen door middel van uitdagende e-learnings. De stagevergoeding bedraagt voor een mbo-, hbo- of wo stage €750 per maand (op basis van een 36-urige werkweek).

Ben jij enthousiast?

Werken bij ABN AMRO betekent werken aan projecten die ertoe doen. Werk dat impact heeft op miljoenen klanten. En daarvoor hebben we mensen nodig die een verschil kunnen maken. Mensen zoals jij. Want er is nog een wereld te winnen.

Interesse? Reageer dan nu op deze vacature via de online sollicitatiebutton. Vragen? Neem voor meer informatie contact op met het Stagebureau via: 030 – 23 27 548 of abnamro.meespierson.stages@nl.abnamro.com

Stage informatie

Organisatie: ABN AMRO

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages