Stage Investment Centre - Implementation ABN AMRO MeesPierson

Organisatie
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Type
Werkstage
Vergoeding
Vakgebieden

In het kort

Ben je een nieuwsgierige en ondernemende HBO of WO-student(e) met interesse in de wereld van bankieren? Wil jij bij een team horen dat jaarlijks ruim 2 miljoen effectentransacties uitvoert? Kan jij rustig en scherp blijven als je met grote portefeuilles werkt terwijl de tijdslijnen zeer kort zijn? Wil je werken aan projecten met impact die ertoe doen? Begin dan als stagiair(e) bij ABN AMRO MeesPierson en ondersteun het Investment Centre bij alles wat ze doen. Daar help je niet alleen onze vermogende klanten mee vooruit, maar steek je zelf ook nog enorm veel van op.

Binnen het Investment Centre kom je terecht in het Implementatie & Alerting team. (Portfolio) Implementatie en Alerting bestaat uit 18 professionals verdeeld over 3 teams te weten het PIT Standard, PIT Special Mandates en het Alerting team. Gezamenlijk zijn ze verantwoordelijk zijn voor de beheeractiviteiten in beleggingsketen. Tot de kernactiviteiten van de afdeling behoren onder andere vertaling van besluiten van het Global Investment Committee naar de Nederlandse beheer- en adviesportefeuilles, portfolio implementatie, alerting en de administratieve behandeling van vermogensbeheercontracten.

Deze specifieke functie maakt onderdeel uit van het PIT Standaard team welke momenteel uit 6 medewerkers bestaat tussen de 24 en 62 jaar. Het team houdt zich bezig met alle dagelijkse zaken omtrent het beheer van de standaard vermogensbeheermandaten zoals o.a. het Duurzaam Fondsen Mandaat maar ook het Klassiek en Impact Fondsen Mandaat.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Het ABN AMRO MeesPierson Investment Centre is er voor klanten die graag hun beleggingen uitbesteden aan lands grootste vermogensbeheerder. Onze afdeling voert de transacties uit die volgen uit ons beleggingsbeleid. Daarnaast ondersteunen wij onze adviseurs met het adviseren van de klant. Verder:

  • Help jij met het inrichten van klantportefeuilles volgens de laatste tactische asset allocatie;
  • Help jij met het verwerken van stortingen, onttrekkingen en wijzigingen in klantportefeuilles;
  • Ga jij adviseurs in het land helpen bij vragen, klachten en uitdagingen;
  • Ga je meedenken hoe we onze dienstverlening kunnen verbeteren, versnellen, versterken en goedkoper kunnen uitvoeren.

Wie ben jij?

Ben jij nieuwsgierig genoeg om te onderzoeken, experimenteren en leren wat het beste is voor de klant? Kan jij zelfstandig en proactief werken? Ben jij daarnaast niet bang om je mening en ideeën te delen met anderen en kan je makkelijk praten? Heb jij tot slot een uitstekend analytisch vermogen en kan jij goed onder tijdsdruk werken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Verder:

  • Ben je handig met MS Excel en neem je snel nieuwe software op;
  • Heb je enige affiniteit met financiële markten en beleggingsconcepten;
  • Ben je kwantitatief sterk en weet je bondig en helder te communiceren in zowel het Nederlands als Engels;
  • Beschik jij over minimaal HBO/WO opleidingsniveau;
  • Heb hebben van kennis van wet- en regelgeving, procedures omtrent risicobeheersing en compliance, inclusief monitoring en controle is een pré;
  • Zoek je vanaf september 2024 een stage voor minimaal 20 weken;
  • Ben je minimaal 4 dagen per week beschikbaar om mee te werken.

Wat bieden wij?

Wij bieden jou een mooie stage. Zo zorgt het Onboardingsprogramma ervoor dat je je als nieuwe stagiair(e) snel onderdeel voelt van het team. Er is volop ruimte om te leren en te groeien. In beide omgevingen kun jij een schat aan ervaring opdoen. Uiteraard onder uitstekende begeleiding van je stagebegeleider en naaste collega's

Bij je stage draait het niet alleen om het opdoen van inhoudelijke kennis en praktijkervaring, maar je werkt ook actief aan je professionele ontwikkeling en het vergroten van je netwerk. CASt, de Club ABN AMRO Stagiairs, organiseert zowel inhoudelijke als sociale (online) evenementen. Daarnaast organiseert CASt maandelijks Go & See’s om kennis te maken met verschillende afdelingen binnen ABN AMRO, zo leer je de bank nog beter kennen. Ook krijg je de mogelijkheid om via de ABN AMRO Academy je hard skills verder te ontwikkelen door middel van uitdagende e-learnings. De stagevergoeding bedraagt voor een mbo-, hbo- of wo stage €750 per maand (op basis van een 36-urige werkweek).

Ben jij enthousiast?

Wij hebben nieuwe mensen nodig die een verschil kunnen maken. Mensen zoals jij. Want er is nog een wereld te winnen.
Interesse? Reageer dan nu op deze vacature via de online sollicitatiebutton. Vragen? Neem voor meer informatie contact op met het Stagebureau via: 030 – 23 27 548 of abnamro.meespierson.stages@nl.abnamro.com

Gelijke kansen voor iedereen

Het succes van onze organisatie staat of valt met de kwaliteit van onze mensen en de ideeën die zij hebben. Echt verrassende inzichten en innovatieve oplossingen voor onze klanten ontstaan door een samenspel van culturen, kennis en ervaring. Daarom is diversiteit voor onze organisatie ontzettend belangrijk. Om ervoor te zorgen dat iedereen binnen ABN AMRO zijn of haar kwaliteiten kan ontplooien, stimuleren wij een inclusieve cultuur waarin alle collega’s zich betrokken en gewaardeerd voelen.

Stage informatie

Organisatie: ABN AMRO

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Solliciteren

Meer stages