Stage Structured Products ABN AMRO MeesPierson Amsterdam

Organisatie
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Type
Werkstage
Vergoeding

In het kort

Het team Structured Products biedt onze klanten gestructureerde beleggingsproducten. Wij zoeken een enthousiaste en leergierige student die stage wil lopen en ons kan helpen bij het verbeteren van kwantitatieve modellen ter ondersteuning van onze dienstverlening! Je hebt daarom affiniteit met beleggen en volgt de financiële markten op de voet. Je werkt in teamverband in een dynamische, internationale omgeving.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Ons team werkt met verschillende systemen, zoals LexiFi & Bloomberg. Deze systemen kennen een groot scala aan kwantitatieve modellen die op de applicatie staan, van backtesting, scenario analyses tot Monte Carlo analyses en verschillende varianten. Deze modellen kunnen gebruikt worden om meer inzicht te geven in onze producten en klantportefeuilles. Hiermee kunnen we de toegevoegde waarde van gestructureerde producten meer kwantitatief ondersteunen. Denk hierbij aan:

Pre-trade

 • Het gebruik van modellen kan ons pre-trade aanvullende informatie geven ter ondersteuning van productaanbod;
 • Kan helpen (professionele) klanten, maar ook adviseurs te informeren;
 • Kan meer kwantitatief inzicht geven waarom bepaalde gestructureerde producten in de huidige marktomstandigheden aantrekkelijk zijn.

Post-trade

 • Kwantitatieve risico analyse op de bestaande producten;
 • Portefeuille analyse;
 • Kansmodellen om eventuele herstructureringen in kaart te brengen.

Overige werkzaamheden

 • Het team ondersteunen met het operationele proces en deze processen verder verbeteren;
 • Presentaties updaten;
 • Kennis opdoen over gestructureerde producten;
 • Onderzoeken welke functionaliteiten LexiFi nog meer biedt op het gebied van gestructureerde producten.

Wie ben jij

Je wilt werkervaring op doen in de financiële dienstverlening in een commerciële omgeving. Je bent ondernemend en niet bang om hard te werken. Denk je dat je bij ons past? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Check je profiel:

 • WO studie in een economische, technische of kwantitatieve richting;
 • Je staat gedurende de gehele stageperiode ingeschreven bij een onderwijsinstelling;
 • Geïnteresseerd in financiële markten en beleggingsproducten;
 • Ben jij minimaal 4 dagen per week beschikbaar om mee te werken;
 • Ben jij minimaal 5 maanden beschikbaar.

Wat bieden wij?

Wij bieden jou een mooie stage. Zo zorgt het Onboardingsprogramma ervoor dat je je als nieuwe stagiair(e) snel onderdeel voelt van het team. Er is volop ruimte om te leren en te groeien. In beide omgevingen kun jij een schat aan ervaring opdoen. Uiteraard onder uitstekende begeleiding van je stagebegeleider en naaste collega's

Bij je stage draait het niet alleen om het opdoen van inhoudelijke kennis en praktijkervaring, maar je werkt ook actief aan je professionele ontwikkeling en het vergroten van je netwerk. CASt, de Club ABN AMRO Stagiairs, organiseert zowel inhoudelijke als sociale (online) evenementen. Daarnaast organiseert CASt maandelijks Go & See’s om kennis te maken met verschillende afdelingen binnen ABN AMRO, zo leer je de bank nog beter kennen. Ook krijg je de mogelijkheid om via de ABN AMRO Academy je hard skills verder te ontwikkelen door middel van uitdagende e-learnings. De stagevergoeding bedraagt voor een mbo-, hbo- of wo stage €750 per maand (op basis van een 36-urige werkweek).

Ben jij enthousiast?

Wij hebben nieuwe mensen nodig die een verschil kunnen maken. Mensen zoals jij. Want er is nog een wereld te winnen.

Interesse? Reageer dan nu op deze vacature via de online sollicitatiebutton. Vragen? Neem voor meer informatie contact op met het Stagebureau via: 030 – 23 27 548 of abnamro.meespierson.stages@nl.abnamro.com

Stage informatie

Organisatie: ABN AMRO

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Solliciteren