Werkstudent Legal Recruitment

Organisatie
DPA
Opleidingsniveau
WO
Type
Werkstage
Vergoeding
Vakgebieden
Deze stage is niet meer vacant

Ben jij een rechtenstudent en op zoek naar een leerzame bijbaan? Lijkt het jou leuk om de beste kandidaten voor onze opdrachtgevers op het gebied van legal te werven? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Dit ga je doen

Als werkstudent werk je vanuit ons kantoor in Hilversum (goed bereikbaar met openbaar vervoer vanuit Amsterdam en Utrecht) samen met de rest van het team. De focus ligt op het werven van kandidaten tussen 3 en 8 jaar werkervaring: bedrijfsjuristen en advocaten die een nieuwe uitdaging of tijdelijke opdracht zoeken.

Per direct zoeken wij een werkstudent die ons team ondersteunt met de dagelijkse werkzaamheden. Als werkstudent ben je verantwoordelijk voor het benaderen via LinkedIn van geschikte kandidaten. Hierbij komt jouw kennis van de juridische inhoud goed van pas! Je bent werkzaam in een klein team, waarbij onderlinge communicatie van groot belang is. Er is veel ruimte om nieuwe dingen te leren, maar we verwachten wel een zelfstandige houding. Eigen inbreng en creatieve manieren om geschikte kandidaten te vinden worden zeker gewaardeerd.

Hoe ziet jouw dag er normaliter uit

Je komt je binnen op ons Hilversumse kantoor gevestigd op het Arenapark in Hilversum. Je pakt de lift naar de 3e verdieping waar onze Legal-afdeling is gevestigd en start je je dag meteen goed. Zo pak je een lekkere koffie en neem je de binnengekomen berichten door. Vervolgens ga je op zoek naar nieuwe kandidaten. De focus van jouw functie ligt op het vinden van de beste kandidaten die de overstap willen maken vanuit de advocatuur naar het bedrijfsleven. Om deze kandidaten te bereiken gebruik je diverse tools zoals LinkedIn. Het is belangrijk dat dit contact zorgvuldig wordt verwerkt in het systeem.

Dan is het alweer tijd voor de lunch. Je luncht altijd gezamenlijk met het team op de afdeling.

Na de lunch heb je een update gesprek met de recruiter, hoe het staat met de kandidaten waarvoor jij gesprekken hebt ingepland? Zijn er vervolg acties nodig? Je bespreekt de profielen van kandidaten waar jij over twijfelt. Vervolgens ga je met deze informatie aan de slag weer op zoek naar nieuwe kandidaten. Dan is het alweer tijd om de dag af te sluiten.

In overleg is het mogelijk om een deel van je werkzaamheden thuis te verrichten.

Dit krijg je van ons

  • Salaris van 15 EUR per uur;
  • Reiskostenvergoeding;
  • Flexibiliteit en ruimte voor eigen initiatief;
  • Gebruik van laptop;
  • Gezellig team!

Dit ben jij

  • Studerend aan een HBO of WO opleiding in de richting Rechten of MER, minimaal 2e jaars;
  • Woonachtig in de regio Hilversum, Amsterdam of Utrecht;
  • 16 uur per week beschikbaar verspreid over 2 dagen (bij voorkeur maandag en woensdag);
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
  • Enthousiast, proactief, snel kunnen schakelen en je bent gedreven;
  • Teamspeler.

Stage informatie

Organisatie: DPA

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages