Internship Project Management Sustainability Risk

Organisatie
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Vakgebieden
Deze stage is niet meer vacant

In het kort

Ben jij een enthousiaste en leergierige student met een passie voor duurzaamheid? Ben je zo iemand die niet eindeloos over dingen praat maar het gewoon regelt? De mouwen opstropen en gaan? Wil jij leren over hoe een bank duurzaamheid en Sustainable Finance Regulations implementeert en hoe dit allemaal bijdraagt aan de klimaatdoelstellingen? Dan ben jij de kandidaat die wij zoeken! En zijn wij het bedrijf dat jij zoekt!

Je werk

Je begint de dag door de fiets of het OV naar kantoor te pakken of door simpelweg aan te loggen op je laptop vanuit je eigen huis. Je pakt een kop koffie, stroopt de mouwen op en opent je mail. Na de urgente mails te hebben weggewerkt start je met het voorbereiden van de steerco meeting: je belt of mailt actiehouders om een statusupdate van hun actiepunten te krijgen. Je maakt een voortgangsrapportage over de status van het project en je geeft een korte briefing aan de voorzitter van de steerco. Je geeft hierbij niet alleen een feitelijk overzicht, maar je voegt daar ook wat kleur aan toe in termen van risico's die je ziet met betrekking tot het halen van deadlines of andere zaken. Daarna ga je verder met het maken van een presentatie voor een belangrijke meeting met de toezichthouder deze week. Je haalt nog eens een kop koffie en maakt van de gelegenheid gebruik om een gesprekje aan te knopen met mensen (live op kantoor of via de chat/telefoon). Het is immers belangrijk om goede relaties op te bouwen. Zo leer je over andere werkzaamheden in de bank en hoe alles met elkaar samenhangt. 's Middags heb je een uitgebreid gesprek met de project manager aan wie je al je vragen stelt, zodat je zoveel mogelijk leert van al haar kennis en ervaring. Aan het eind van de middag doe je mee met een kennispresentatie van collega's over biodiversiteit; op de bank of via Teams. En als je op kantoor bent sluit je af met een drankje met collega's bij Dickies, de plaatselijke kroeg.

Je werkomgeving

Je werkt in een klein project management team, direct samen met een PMO medewerker en de Project Manager, aan wie je rapporteert. Hoewel het een klein team is werk je verder heel veel samen met anderen in de bank binnen heel veel verschillende afdelingen. Dat maakt het zo leuk: in een korte tijd kun je heel veel afdelingen en hun werkzaamheden zien en verschillende mensen leren kennen. Je netwerk groeit! Je maakt onderdeel uit van Central Risk Management: een grote afdeling in het hart van de bank. We waarderen samenwerking en kennisoverdracht. We hebben aandacht voor de persoon achter het werk. Regelmatig hebben we bijeenkomsten om elkaar en elkaars werk beter te leren kennen. We hebben inhoudelijke kennissessies en sociale evenementen.

Je profiel

Je bent een praktische denker, een doener, die in zijn gedrag de kernwaarden van ABN AMRO weerspiegelt: Zorgzaamheid, Samenwerking en Moed. Je bent kritisch en kijkt altijd hoe het beter en slimmer kan. En je wilt graag leren en jezelf verder ontwikkelen.
In je projectmanagement rol binnen het Sustainable Finance Regulations programma neem je graag verantwoordelijkheid, bewaak je de voortgang en zorg je voor oplevering. Ook vind je het leuk om met een groot scala aan verschillende mensen en belanghebbenden te communiceren. Je werkt op een gestructureerde manier. Je bent zelf startend en je houdt ervan om dingen voor elkaar te krijgen.

In het kort:

 • Je bent leergierig en wil het beste uit jezelf halen; je bent gestructureerd en je houdt van doorpakken; jij krijgt dingen voor elkaar!
 • Je hebt het vermogen om te communiceren met een groot scala aan verschillende belanghebbende;
 • Uitstekende uitdrukkingsvaardigheid in de Engelse en Nederlandse taal is een must;
 • Werkkennis van Power BI is een pré
 • Opleiding op HBO niveau of hoger; liefst een opleiding op project management gebied of soortgelijk

We bieden

Het succes van onze organisatie is afhankelijk van de kwaliteit van onze mensen en de ideeën die zij hebben. Zorgzaamheid, Samenwerking en Moed zijn onze kernwaarden. Werkelijk verrassende inzichten en innovatieve oplossingen voor onze cliënten komen voort uit een samenspel van culturen, kennis en ervaring. Diversiteit is dan ook van groot belang voor onze organisatie. Om ervoor te zorgen dat iedereen bij ABN AMRO zijn talenten kan ontplooien, stimuleren wij een inclusieve cultuur waarin alle collega's zich betrokken en gewaardeerd voelen.

Wij bieden:

 • De kans om het beste uit jezelf te halen en veel ruimte om te groeien, zowel op persoonlijk als professioneel vlak
 • Een goede balans tussen werk en privé, bijvoorbeeld de mogelijkheid om pro-actief te werken aan je vitaliteit en conditie
 • Een goede stagevergoeding
 • Uitstekende stagebegeleiding
 • Leuke en inspirerende werkomgeving
 • Grote verantwoordelijkheid en vrijheid om je taken af te maken

Interesse?

Aarzel dan niet om ons te benaderen voor meer details, of solliciteer direct online! Voor vragen kun je contact opnemen met Jill Dierikx, Project Manager (jill.dierikx@nl.abnamro.com). We kijken ernaar uit je te ontmoeten!

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: ABN AMRO

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages