Stage bij Capgemini’s Accelerated Solutions Environment (ASE)

Organisatie
Locatie
Utrecht
Opleidingsniveau
WO
Type
Werkstage
Vergoeding

 • Uren: Fulltime
 • Werkplek: Utrecht, 1x per week thuiswerken
 • Ervaring: Student

Jouw job in één alinea

<h2>Jouw mogelijkheden bij Capgemini Invent </h2>

Het ASE-team (Accelerated Solutions Environment) van Capgemini Invent is een divers, energiek en creatief team met maar één doel: onze klanten helpen met cruciale problemen door belanghebbenden op één lijn te brengen, te betrekken en het beste uit zichzelf én de groep te halen.

Dit doen we door het designen en faciliteren van één tot driedaagse designshops. In een designshop komt de klant naar ons toe, of wij naar de klant, om door middel van een event versnelling, innovatie en samenhorigheid te brengen.

We stellen teams, projecten en organisaties in staat om op een andere manier met elkaar te verbinden. Dit creëert passie, betrokkenheid, afstemming en het momentum die je als organisatie nodig hebt om toe te werken naar de toekomst die je wilt.

De uitdagingen waar we klanten mee helpen zijn erg uiteenlopend. Soms gerelateerd aan digitale innovaties zoals data & AI. Andere keren is de kern van het probleem een cultureel aspect en/of werken we mee aan de start van grote transformatie programma’s voor bedrijven.

In het ASE-team ontwerpen en faciliteren we het proces dat nodig is zodat onze klanten hun uitdagingen zelf op kunnen lossen. Wij leveren dus geen oplossing, de klant verzint deze zelf onder begeleiding van ons als ASE consultants.

Als onderdeel van het ASE-team werk je met ons mee in het realiseren van ASE-sessies.

 • Je bent onderdeel van het volledige ontwerpproces tot het realiseren van de sessiedagen.
 • In aanloop naar de sessie gebruik je jouw creatieve en analytische vaardigheden om de vraag van de klant te toetsen en aan te scherpen.
 • Je ontwerpt een passend programma voor de sessie, waarmee de geformuleerde vraagstelling beantwoord wordt.
 • Tijdens de sessie help je de groep te leiden zodat ze het belangrijke resultaat kunnen bereiken waar ze naartoe werken.
 • Na de sessie help je om het sessieverslag op te stellen. Hierin worden de activiteiten en resultaten van de sessie samengevat.

Naast het ASE-projectwerk zet jij jouw vaardigheden in om het ASE-team te helpen verbeteren. Je werkzaamheden zullen we in samenspraak verder voor jou op maat maken, op basis van je vaardigheden en leerdoelen.

Je thuisbasis bij Capgemini Invent

<h2> Je thuisbasis bij Capgemini Invent </h2>

Als onderdeel van het ASE-team ben je in nauw contact met alle andere ASE-teamleden; gemotiveerde collega’s met diverse achtergronden zoals sales, bedrijfskunde, kunst & design, biologie en culturele antropologie. Daarnaast moedigen we je aan om jouw netwerk uit te breiden naar elk onderdeel van Capgemini.

Persoonlijke ontwikkeling

Je werkt samen met één van onze ervaren collega’s die jou begeleidt en uitdagende opdrachten geeft. Afhankelijk van je ontwikkeling ga je meer en meer onafhankelijk werken van deze mentor.

Verder zijn er bij Capgemini een veelvoud aan mogelijkheden om je te ontwikkelen door het volgen van trainingen. Dit kan op het gebied van technologie, persoonlijke vaardigheden of kennis en context van industrieën die jou interesseren.

Benefits

<h2> Benefits </h2>

Het ASE-team is altijd op zoek naar talent om het team te versterken. Mocht de stageperiode van twee kanten bevallen, dan kunnen we kijken naar de mogelijkheden van een vervolg.

Tijdens de stageperiode krijg je:

 • 500 euro per maand stagevergoeding.
 • Vanaf dag één de mogelijkheid om jezelf uit te dagen, je stage vorm te geven, en verschillende trainingen te volgen.
 • Je eerste levensbehoeftes als professional: een snelle laptop, headset en conferentie-speaker.

Waarom past deze vacature bij jou?

<h2> Waarom deze vacature bij jou past </h2>

Je bent een teamspeler, eerlijk en staat open voor feedback. Je bent nieuwsgierig en kritisch; je stelt verhelderende vragen als je iets niet snapt of onduidelijk vindt. Je kan goed luisteren, samenvatten en de kern van een verhaal benoemen.

Je bezit de volgende kwaliteiten/kwalificaties:

 • Je zit in het laatste jaar van een masterprogramma en je bent op zoek naar een stage per september 2024.
 • Je bent flexibel: sessie dagen kunnen lang zijn, en de drie tot vier collega’s die de sessie faciliteren starten en eindigen deze dagen samen als één team. Dit betekent dat je soms lange dagen maakt. Deze tijd worden gecompenseerd in de daaropvolgende dagen. Verder ben je bereid om tijdens de stage een enkele keer in het buitenland te werken als dit nodig is. Soms vinden onze sessies plaats in andere Europese landen zoals Zweden, Zwitserland, Duitsland of Frankrijk.
 • Je beheerst de Nederlandse & Engelse taal goed, zowel verbaal als schriftelijk.

Daarnaast bezit je één of meer van de volgende kwaliteiten:

 • Je bent creatief en analytisch vaardig
 • Je bent grafisch vaardig; je kan ideeën vertalen naar beelden en deze schetsen op papier, tablet of in PowerPoint.
 • Je vindt het leuk zowel je hoofd als handen te gebruiken (van problemen kraken tot de event ruimte inrichten)
 • Je hebt oog voor planning en logistiek
 • Je hebt oog voor detail; je werk is pas af als het 100% klaar is.
 • Je hebt affiniteit met taal; je begrijpt de kracht van woorden en hebt een hoge standaard voor je eigen geschreven en gesproken communicatie.

Werken bij Capgemini Invent

Baanbrekende veranderingen zijn niet nieuw. Wel nieuw is de snelheid waarmee deze veranderingen zich voordoen. Toonaangevende bedrijven gedragen zich als levende organismen en zorgen ervoor dat zij zich constant aanpassen aan verandering. Als Capgemini Invent helpen wij organisaties om te innoveren en transformeren door strategie, data science, technologie en design te combineren. We zijn een werkgever met oog voor jou en het vizier op de toekomst, waarin duurzaamheid, diversiteit en inclusie de hoofdrollen spelen.

Meer informatie over Capgemini Invent vind je hier:

Heb je een vraag of suggestie over onze sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met recruitment.nl@capgemini.com

Stage informatie

Organisatie: Capgemini Invent

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Solliciteren