Twee sprekers event Alternative Lending alvast aan de tand gevoeld

26 oktober 2018 Banken.nl 1 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Met de stormachtige ontwikkeling van alternatieve financiering in de afgelopen jaren is het fenomeen de kinderschoenen inmiddels ontgroeid. De weg naar volwassenheid is volop ingezet. Op 7 november organiseert kennis- en netwerkorganisatie IIR het Alternative Lending evenement, waarin voortrekkers van de markt voor alternatieve financiering met elkaar in gesprek gaan. IIR blikt alvast vooruit.

Financiering door banken is momenteel nog vele malen groter dan alternatieve manieren van geld aantrekken. Dat zal vermoedelijk in absolute getallen ook nog wel even zo blijven, maar de groei die de markt voor alternatieve financiering doormaakt is onmiskenbaar erg hoog. Dat heeft meerdere redenen. Banken moeten steeds grotere kapitaalbuffers aanhouden en moderne technologieën hebben nieuwe manieren van interactie mogelijk gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan crowdfunding of online platformen die investeerders en bedrijven met elkaar in contact brengen.

Twee sprekers event Alternative Lending alvast aan de tand gevoeld

IIR sprak in aanloop naar het evenement Alternative Lending alvast met twee aanwezige sprekers op het evenement.

  • Stéphane Blenchoz, hoofd van de afdeling SME Alternative Lending bij BNP Paribas
  • Philip Rutovitz, Director Client Services bij financieel dienstverlener TMF Netherlands

Op de website van IIR zijn (in het Engels) alvast twee interviews met beide heren. Beiden gaan alvast in op de ontwikkeling van alternatieve financiering, op de omstandigheden die groei mogelijk maken en kijken alvast verder vooruit.