Geldtransporteur SecurCash in financiële problemen

02 januari 2019 Banken.nl 1 min. leestijd

SecurCash heeft faillissement aangevraagd. Dat meldt dagblad De Telegraaf en het nieuws is bevestigd door vakbond FNV. Het bedrijf heeft naar verluidt teveel moeite om het hoofd boven water te houden in een erg concurrerende markt. Er is hoop op een doorstart van de activiteiten.

Een slecht begin van het nieuwe jaar voor de medewerkers van geldtransporteur SecurCash. Terwijl het nieuws voor ingewijden misschien minder onverwacht komt dan voor mensen die wat verder van de organisatie af staan, wordt vandaag publiekelijk duidelijk dat de problemen bij SecurCash leiden tot aanvraag van een faillissement. De transporteur zou veel moeite hebben om concurrerend te blijven in een weerbarstige markt. Een markt die ongetwijfeld sterk in beweging is door het teruglopende gebruik van cash geldSecurCash moet failissement aanvragen

Het ophalen van cash geld uit winkels is één van de werkgebieden van SecurCash. Daar ondervindt het stevige concurrentie van enkele grote tegenstrevers, hoewel dat er slechts een paar zijn. De Telegraaf meldt dat het achter de schermen al enige tijd onrustig is bij SecurCash en dat De Nederlandsche Bank (DNB) er al enige tijd de handen vol aan heeft. Naar verluidt is bewust gekozen om het faillissement over de feestdagen heen te tillen, om onrust tijdens die drukke dagen te voorkomen. DNB wilde daar nog niet op reageren.

300 medewerkers

In Nederland werken zo’n 300 mensen voor SecurCash, waarvan ongeveer 200 vast. Momenteel leeft de hoop dat er een doorstart komt. Naar verwachting wordt deze middag een curator aangesteld die dat moet gaan onderzoeken. Het vervoer van geld naar en van automaten is voor nu geen onderdeel van het faillissement.