Sparen bij Bunq mogelijk door nieuwe update app

27 februari 2019 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Challenger-bank Bunq breidt het dienstenaanbod uit met de optie sparen. Het betreft geen aparte spaarrekening, klanten kunnen gewoon op hun bestaande rekening sparen met rente. Bunq biedt een spaarrente van 0,27% en daarmee zit het een stuk hoger dan veel andere Nederlandse banken, zo meldt de bank de trots. Alleen Bunq Premium gebruikers kunnen sparen met rente.

Enige tijd terug sijpelde er al wat nieuws naar buiten over Bunq en dat de bank voornemens was spaarproducten aan te gaan bieden. Hoe dat er exact uit zou komen te zien was echter nog wat onduidelijk, tot gisteravond. Oprichter en CEO Ali Niknam deed in het Amsterdamse DeLaMar Theater uit de doeken wat de nieuwe spaardienst MassInterest nu exact inhoudt.

Klanten van Bunq - ook wel Bunqers genoemd - kunnen voortaan gaan sparen binnen de bekende omgeving van de Bunq-app. De online bank biedt 0,27% rente en dat is inderdaad een veelvoud van wat veel andere banken bieden. ABN AMRO, ING en Rabobank zitten op 0,03% en Triodos zit zelfs al een tijdje volledig op de nullijn.

€35.500 spaargeld nodig om quitte te spelen

In absolute cijfers is 0,27% rente echter nog steeds niet erg veel. Temeer omdat sparen bij Bunq alleen mogelijk is voor klanten die gebruikmaken van de Premium service. Bunq Premium kost €7,99 per maand, of ongeveer €96 per jaar. Een snelle rekensom leert dat wie quitte wil spelen een formidabele spaarsom van zo’n €35.500 nodig heeft. Ter controle, €96 gedeeld door 0,0027 is €35.555,55. Daar is de inflatie nog niet eens in meegenomen. Bovendien betaalt Bunq alleen rente over de eerste €10.000. Bij veel grote banken geldt dat een spaarbedrag van rond de €60.000 nodig is om quitte spelen met 0,03% spaarrente. De hoofdconclusie is eigenlijk dat sparen momenteel gewoon geen bal oplevert. Maar Bunqers verwelkomen ongetwijfeld de optie om te kunnen sparen.

Sparen bij Bunq mogelijk door nieuwe update app

Nieuwe update Bunq-app

De spaardienst is onderdeel van de nieuwste update van de Bunq-app. Die introduceert nog een nieuw fenomeen, namelijk ‘Freedom of Choice’. Daarmee wil Bunq zijn gebruikers de keuze bieden wat er met hun geld gebeurt. Naar eigen zeggen is Bunq daarmee de enige bank ter wereld. Een interessante opmerking in die zin dat Niknam in het verleden wel eens gezegd heeft dat Bunq überhaupt geen bank is, maar een technologiebedrijf dat financiële diensten levert. Maar vooruit, dat is een semantische discussie.

Topman Niknam zegt over ‘Freedom of Choice’ het volgende: “Het is jouw geld, dus jij bepaalt. We zijn de enige bank in de wereld die naar haar gebruikers luistert en je laat bepalen wat er met je geld gebeurt. Op deze manier bevrijden we onze gebruikers van de restrictieve markt van traditioneel bankieren.”

Klanten kunnen kiezen of hun spaargeld bij de Europese Centrale Bank (ECB) geparkeerd wordt, maar ook kunnen ze ervoor kiezen dat hun geld geïnvesteerd wordt in allerlei soorten Europese bestemmingen. Gewone bedrijven, groene bedrijven, staatsobligaties, hypotheken of persoonlijke leningen, het kan allemaal. De keuze is aan de gebruiker zelf.

Lees ook:
LeasePlan Bank scoort met gemiddeld hoogste spaarrente over 2018