Nieuwe termijn Jeroen Dijst als risicodirecteur bij de Volksbank

28 april 2020 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Jeroen Dijst is onlangs herbenoemd tot lid van de statutaire directie van de Volksbank, het bedrijf achter de merken ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS. Dijst bekleedt binnen de directie de post van Chief Risk Officer.

Een kleine vier jaar geleden werd Jeroen Dijst benoemd tot directielid van het toenmalige SNS Bank, als Chief Risk Officer. Als zodanig bestond de Volksbank op dat moment nog niet eens, dat zou pas twee maanden later het geval zijn. Dijst ging echter wel mee naar de Volksbank, dat feitelijk de nieuwe naam werd van de organisatie van SNS, aangevuld met ASN Bank, BLG Wonen en RegioBank.   

De economotrist was eerder werkzaam als directeur Asset & Liability Management/Treasury bij ABN AMRO en eveneens als Chief Risk Officer bij Fortis Bank Nederland. Op het oog heeft Dijst altijd in risk-gerelateerde functies gewerkt, al zal de invulling ervan ongetwijfeld per werkgever verschillen. Waar bijvoorbeeld Fortis het risico niet schuwde, is de Volksbank juist zeer risicomijdend. 

Dijst is opnieuw benoemd voor een termijn van ongeveer vier jaar. Zijn termijn loopt tot de sluiting van de algemene vergadering van aandeelhouders in 2024.