de Volksbank

Wij zijn de Volksbank, het moederbedrijf van SNS, ASN Bank, RegioBank en BLG Wonen. Samen investeren we in een beter Nederland. Zo helpen we met SNS mensen met hun geldzaken, ook als het even tegenzit. Financieren we met ASN duurzame projecten, zoals met zon- en windenergie. Stimuleren we met RegioBank lokaal ondernemerschap in de buurt. En zorgen we er met BLG Wonen voor dat bijvoorbeeld ook starters een woning kunnen kopen.

We zijn meer dan tweehonderd jaar geleden ontstaan uit regionale spaarbanken om goed op het geld van Nederlanders te passen. Die sociale oorsprong, geworteld in de lokale gemeenschap, is de kracht van de Volksbank. Vandaag de dag richten we ons op consumenten, zelfstandig ondernemers en het midden- en kleinbedrijf.

Als de vierde bank van het land, met 3,2 miljoen klanten en ruim 3000 medewerkers, financieren we hypotheken, beheren we spaargeld en bieden we 1,5 miljoen klanten een betaalrekening. We bieden ook – in mindere mate – verzekeren, beleggen en lenen aan. De Volksbank is een solide en stabiele bank met een sterke kapitaalpositie.

Beter voor elkaar

Beter voor elkaar is onze belofte aan Nederland. We maken deze belofte waar door te bankieren met de menselijke maat en in onze bedrijfsvoering van waarde te zijn voor de klant, de medewerker, de aandeelhouder én de maatschappij. Voor elkaar dus. Bankieren gaat immers over meer dan geld alleen. Wat wij klanten bieden moet economisch nut hebben. Onze medewerkers moeten zich kunnen ontwikkelen en oprechte aandacht ervaren. Voor de maatschappij streven wij naar financiële weerbaarheid en duurzaamheid. En de aandeelhouder krijgt een gezond rendement uit een efficiënt bedrijf dat geen bonussen kent.

Bij alles wat we doen, vragen we ons af: hoe wordt de Nederlandse samenleving hier beter van? Inderdaad, als geheel. Omdat we juist als bank, met al onze medewerkers, vier bankmerken, onze klanten en iedereen daaromheen een voortrekkersrol kunnen vervullen.

de Volksbank | Nieuws