Univé ontvangt award vanwege ‘klantvriendelijke’ cyberhulp
Univé Cyberhulp heeft een International Best in Business Award gewonnen tijdens The Globee Awards 2021. De verzekeraar werd door de organisatie als winnaar uitgeroepen in de categorie Cybersecurity. Univé Cyberhulp is sinds februari 2021 standaard opgenomen binnen de dekking van alle verzekeringen van de coöperatie.
The Globee Awards bestaan in totaal uit elf award-programma’s die in 2003 in het leven zijn geroepen om erkenning te geven voor prestaties en bijdragen van bedrijven, bedrijfsleiders en andere professionals wereldwijd. Univé werd voor de prijs genomineerd vanwege de “gedurfde en ongewone actie” om zijn leden een betere cyberbescherming te bieden.
“De universele, onmiddellijke toepassing van nieuwe dekking en diensten is vrijwel ongehoord in de verzekeringswereld, waar dekking doorgaans wordt toegekend zodra een polis wordt vernieuwd. Daarmee heeft het een direct antwoord gegeven op de online risico’s waarmee haar leden in toenemende mate mee te maken”, zo luidt het winnende oordeel van de organisatie.
Erkenning toont noodzaak
Univé Schade-Directeur Johan van den Neste is trots op de prijs en legt uit hoe de cyberhelpdesk werkt. “Wanneer onze leden te maken krijgen met cybercriminaliteit, een cyberincident vermoeden of advies willen om zich proactief te beschermen tegen cybercriminelen kunnen ze zo 24/7 rekenen op hulp bij het voorkomen en beperken van hun risico’s. Dat dit binnen één jaar al kan rekenen op een internationale waardering als deze is fantastisch en versterkt ons vertrouwen in de oplossing die we met Univé Cyberhulp bieden.”
Van den Neste claimt dat Univé uniek is omdat geen enkele andere verzekeraar een dergelijke proactieve service aan zijn klanten biedt. De erkenning onderstreept volgens de bestuurder echter de noodzaak om consumenten en ondernemers te helpen zich te beschermen tegen online fraude.
“Met jaarlijks zo’n twee miljoen Nederlands die ermee te maken krijgen, is cybercriminaliteit de enige misdaad in ons land die jaarlijks fors in omvang groeit, niet tijd- of plaatsgebonden is en steeds complexere vormen aanneemt. Daar is nog lang niet iedereen zich van bewust en tegen gewapend. Met Univé Cyberhulp willen wij daar blijvend verandering in brengen”, concludeert Van den Neste.