MoneyView geeft Florius voor vijfde jaar op rij maximale rating

27 oktober 2022 Banken.nl 1 min. leestijd

Florius heeft van MoneyView voor het vijfde jaar op rij een vijf sterren rating ontvangen voor zijn Profijt twaalf Hypotheek. Op alle drie de hypotheekvormen – annuïteit, lineair en aflossingsvrij – ontving het product de maximale score van vijf sterren.

Het vergelijkingsplatform biedt met de Productrating een beoordelingssysteem om de kwaliteit van de voorwaarden van producten ten opzichten van de concurrent inzichtelijk te maken. In een waardering van 1 tot en met 5 sterren wordt inzichtelijk hoe competitief een product op dit moment is op, door de markt aangegeven, essentiële kenmerken. Een score van 3-sterren staat voor marktconform. Slechts 10% van de producten met een maximum van 3 per categorie komt in aanmerking voor dit maximale aantal van 5-sterren.

MoneyView onderzocht in totaal 54 annuïteiten-, 51 lineaire- en 52 aflossingsvrije hypotheken. De jury legt uit dat duurzaamheid dit jaar zwaar meewoog in de rating. “In de huidige maatschappij wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Dat zal vanwege de klimaatverandering en stijgende energieprijzen alleen maar toenemen. Ook in de hypotheekmarkt is dit terug te zien.”

MoneyView geeft Florius voor vijfde jaar op rij maximale rating

Uiteraard is Florius-directeur Karin Polman verheugd met de rating. Het laat volgens haar zien dat Florius “jaar in jaar uit het beste mogelijke product” voor zijn klanten biedt. “En vooral dit jaar hebben we waardering gekregen voor de aandacht die we hebben besteed aan het bieden van financiële oplossingen voor het verduurzamen van de woning. Wij zijn dankbaar dat dit door de markt wordt gewaardeerd met een 5-sterren rating als beloning.”