ING benoemt ‘terugkerende’ Peter Jacobs tot Country Manager Nederland

02 januari 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Peter Jacobs gaat Ruud van Dusschoten per 1 april 2023 opvolgen als Country Manager van ING in Nederland. Van Dusschoten blijft wel aan als voorzitter van Bestuur ING Nederland, het orgaan dat is belast met de werkgeversverantwoordelijkheid voor alle medewerkers van de bank in Nederland (waaronder die van het hoofdkantoor).

Jacobs is geen onbekende voor ING. Hoewel hij momenteel senior partner is bij McKinsey & Company (en tevens zijn carrière begon bij het adviesbureau), werkte hij van 2009 tot en met 2018 voor de oranjebank. Zo vervulde hij bij de Nederlandse ING-afdeling diverse tech-gedreven managementfuncties, waaronder die van Chief Information Officer.

“Met zijn achtergrond en gedrevenheid ben ik ervan overtuigd dat Peter de sterke positie van ING in Nederland verder zal uitbouwen”, legt Pinar Abay (Head of Market Leaders bij ING) uit. “Op basis van zijn bewezen trackrecord, kennis en ervaring op het gebied van digitalisering, technologie en transformatie hebben we met Peter een zeer bewuste keuze gemaakt als opvolger van Ruud.

Peter Jacons, Country Manager Nederland, ING

Abay richt zich tot slot tot vertrekkend Country Manager Van Dusschoten, die met zijn toewijding volgens haar een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de groei van ING in Nederland. “Hij navigeerde ING Nederland door de uitdagende tijden van Covid19. Zijn mensgerichte en respectvolle manier van leiderschap zorgde ervoor dat ING in Nederland er sterk voor staat. Ik wil Ruud hiervoor zeer bedanken.”