Vierde hypotheek-investeringsronde Mogelijk van start

17 maart 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Mogelijk heeft zijn Zakelijke Hypotheken Fonds IV gelanceerd. Het is alweer het vierde fonds dat Mogelijk heeft opgericht, nadat in maart vorig jaar het eerste fonds werd geïntroduceerd.

Voorheen konden investeerders bij Mogelijk alleen een-op-een financieringen kiezen; waarbij één investeerder één zakelijke hypotheek financiert voor één ondernemer. Het fonds biedt investeerders echter de mogelijkheid om vanaf €100.000 in te stappen. De fintech investeert met dit geld in zakelijk vastgoed (met name kantoren en bedrijfspanden).

Mogelijk zelf noemt zijn investeringsfondsen een groot succes. De fintech ziet een groeiende vraag van zowel beleggers om te investeren, als van ondernemers om financiering te ontvangen.

Miranda Landkroon-Wiegmans, Fondsmanager

Fiscale voordelen

“De vraag naar zakelijke hypotheken is groot”, concludeert Mogelijk-directeur Folkert Eggink dan ook. “Wij zien veel mogelijkheden om ondernemers te ondersteunen bij het realiseren van hun zakelijke doelen. Tegelijkertijd bieden we beleggers de mogelijkheid om te investeren tegen een aantrekkelijk rendement met het vastgoed als veilig onderpand.”

Eggink stelt dat nu het rendement op spaargeld en vastgoedbeleggingen wordt belast, er een groeiende belangstelling ontstaat bij met name vastgoedbeleggers om te investeren in zakelijke hypotheken. “Deze beleggingsvorm wordt namelijk minder direct geraakt door de fiscale veranderingen.”

Nieuwe kennissessies

Voor geïnteresseerde beleggers heeft Mogelijk nieuwe kennissessies aangekondigd. Fondsmanager Miranda Landkroon-Wiegmans legt uit dat de kennissessies georganiseerd worden om zicht te geven in onder meer de structuur van het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds. `Bovendien kunnen beleggers al hun vragen stellen en kennismaken met ons team.”